Agenda Telefonisch Kennismakingsgesprek

Gevoelig reageren op prikkels heeft ook zijn positieve kanten. Je bent gevoeliger voor sfeer en stemming waardoor je een bepaalde situatie makkelijker kunt inschatten en sneller reageert op wat je om je heen ziet, ervaart of voelt. Als je het te druk hebt is het lastig om van de ene sfeer naar de andere te gaan zonder er last van te hebben.

Daarnaast hoef je helemaal niet super gevoelig te zijn om overprikkeld te raken. Je gaat onbedoeld over je eigen grenzen heen om te kunnen voldoen aan alle opdrachten die je jezelf geeft of van anderen krijgt. Dit kan iedereen overkomen.

De situatie vraagt zoveel van je, je dat je de neiging hebt jezelf voorbij te lopen, waardoor je van de ene prikkel in de ander verzeild raakt. Gewoon omdat er een voortdurende stroom van indrukken van buitenaf op je af komt en de focus steeds verschuift. De volgende situatie vraagt je aandacht en je gaat daar ook helemaal in mee.

Je vergeet los te laten en af te schakelen. Iets anders te gaan doen. Je ervaart de emoties van een ander alsof ze van jezelf zijn. Je voelt de pijn, het verdriet, plezier, de onmacht van de ander haarscherp aan, alsof het je eigen gevoelens zijn. Je wordt van al die indrukken vermoeid en voor je er erg in hebt raak je overspannen. Dit geldt niet voor iedereen, maar wel voor een grote groep prikkelgevoeligen.

Wellicht helpt het om eens anders naar de situatie te kijken of met iemand over te hebben die verder van je af staat.

Heb je een behoefte aan een gesprek, dan maak ik graag tijd voor je vrij om vrijblijvend met je mee te denken. Klik op de button en kies voor ‘GRATIS telefonisch kennis maken met Leef je Passie’.

Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen
Krishnamurti