Help ik eet te graag

Gezellig samen uit eten. Bij thuiskomst nababbelen met wat lekkers. In de ochtend wel/niet ontbijten en dan je werkzaamheden doen. Tussendoor even naar de kantine, automaat, kast of koelkast lopen voor iets lekkers, lunchen, avondeten en bij de tv nog iets lekkers. ‘Tjsa… als we niet eten gaan we dood … toch?’

Dus eten is belangrijk voor ons lichaam en in ons sociale leven. Toch is er veel te doen over eten. Volgens sommigen is alles wat je eet slecht. Je weet gewoonweg niet meer wat je moet.

Misschien eet je gewoon omdat je het gezellig vindt om samen te eten of gewoon omdat je het lekker vindt of te druk hebt om echt stil te staan bij wat je eet. Totdat de omgeving of de dokter meldt dat je toch eens moet kijken of je anders zou kunnen eten. ‘Ja, oke, waarom dan?’ Omdat je wat klachten krijgt, zoals huiduitslag, kortademigheid, minder energie, last van je darmen of gewrichten. Zou dat allemaal komen van het eten? Tsja, dat zou zomaar kunnen.

Vaak ligt het niet aan hoeveel je eet maar wat je eet. Dat kan dan wel zo zijn, maar je hebt nu eenmaal meer trek in pikant of in zoet. Zijn de voedingstoffen die je binnen krijgt wel allemaal goed voor je? Misschien toch eens goed om je te laten testen. ‘Maar betekent dat dan ook dat ik minder moet gaan eten?’ Nee, helemaal niet. Dit betekent dat je anders zou kunnen gaan eten. Andere voedingsmiddelen die beter voor je zijn en ook lekker of zelfs wel nog lekkerder.

‘Maar ik heb zo’n zin in chocolade. Dat wil ik toch blijven eten.’ Je benoemt daar al een belangrijk woord. Zin in. Waarom heb je zin in chocolade. Waarom vraag jouw lichaam om deze voedingstof? Het zou zomaar kunnen dat je eigenlijk een tekort hebt aan een bepaalde stof in je lichaam die waardoor je zin krijgt in chocolade. Dit geldt ook voor pikant eten. En waarom eet je? Omdat je honger hebt of om je af te leiden of omdat het eten je een goed gevoel geeft.

 • Wil je graag blijven doen wat je nu doet, maar dan weten dat je de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt?
 • Wil je lekker blijven eten, maar ook iets doen aan je klachten?
 • Vind je het prettiger als je wat ruimer in je kleren zou passen?

Dan vul het formulier hieronder in en maak een afspraak.

Wat als eten een verslaving is geworden? Of je gewicht een probleem is voor je of ervaar je je eetgedrag als een belemmerende stoornis? Dan help je ik je graag op weg naar een leuke, maar gezondere levensstijl, waardoor je weer volledig kunt genieten van alles.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Stel hier je vraag / Maak een afspraak

  Na verzending zal Leef je Passie zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.