HOOFDSTUK 4

Les 4

Starten idem als les 3

Je kan er voor kiezen om een beschermer bij je te dragen tijdens het testen, zodat de energie van de andere persoon je niet raakt. De beschermer bij je borstgebied dragen. (€ 5,00) 10 druppels in een buisje.

Chakra’s testen van iedereen. De groepjes worden echt door elkaar gehaald. 

Het roteren van de chakra’s is anders

Oneven of mannelijk  = rechtsom draaiend

1e – 3e – 5e – 7e  chakra is mannelijk dus rechtsom

Even of vrouwelijk = linksom draaiend

2e – 4e – 6e chakra is vrouwelijk dus linksom

1e = rood = stuit

2e = oranje = heiligbeen

3e = geel = zonnevlecht

4e = groen =  hart

5e = blauw = keel

6e = indigo = voorhoofd

7e = violet/wit = kruin

chakra’s is een aparte cursus

 

Eenhandsroede

Tips en trucs

Algemeen
Een eenhandsroede is een wichelroede die je met 1 hand kunt bedienen. Hij kan gezien worden als een kruising tussen een pendel en een gewone wichelroede. Je kunt hem op voor dezelfde tests gebruiken als waarvoor je een pendel of wichelroede zou gebruiken, met een paar verschillen.

Hij bestaat uit een handvat, een flexibele metalen draad en een kop. De draad is altijd metaal, kop en handvat kunnen van uiteenlopende materialen gemaakt zijn, zoals hout, edelsteen, metaal of zelfs kurk. Hout en kurk zijn het meest neutraal. Voorwaarde is wel dat het materiaal je aanspreekt, als je niets met een bepaalde edelsteen hebt of je metaal koud vindt aandoen, dan zal het je meer moeite kosten om een verbinding met je eenhandsroede te maken en daarom ook lastiger zijn om er metingen mee te doen. Vergelijk het maar met een shirt in een kleur die je toch niet helemaal mooi vindt, daar heb je bewust of onbewust een beetje weerstand tegen.

Je kunt er energie-metingen mee doen, net als met een pendel, met als voordeel dat een eenhandsroede sneller van richting kan veranderen dan een pendel. Nadeel is dat het lastiger is om er iets mee aan te wijzen. Net als bij een pendel is het belangrijk om je gedachten zoveel mogelijk stil te zetten zodat ze de uitslag niet kunnen beïnvloeden. Op die manier krijg je de betrouwbaarste metingen. Heel belangrijk is het om geen waarde te hechten aan de uitslag, het makkelijkst is het om vooral in het begin metingen te doen waarbij het je niet uitmaakt of je ja of nee te horen krijgt. Dat is een garantie voor neutraliteit, en dus een betrouwbare uitslag. Over uitslag gesproken, het is ook belangrijk om de uitslag van de kop niet te groot te laten worden, maximaal zo’n 3 à 5 centimeter. De draad is weliswaar flexibel, maar kan wel degelijk breken als hij te veel en te vaak hele grote halen maakt. Hoe je hem afremt staat bij de gebruikstips hieronder.

Voor je begint
Werken met de eenhandsroede kost je enige energie en concentratie, de beste momenten zijn die waarop je ontspannen en uitgerust bent. Vermoeidheid en gespannenheid zullen je resultaten beïnvloeden, zeker in het begin. De volgende stap is een verbinding maken met je eenhandsroede. Dat doe je enerzijds door je concentratie en anderzijds door je eigen energie er in te zetten door de draad een aantal keer voorzichtig tussen je duim en wijsvinger te halen. Vraag ook altijd of je mag testen, of je fit genoeg bent, en zorg dat je goed geaard bent en dan kun je van start. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar je zult zien dat het een klein ritueel wordt dat je op den duur automatisch in een bepaalde concentratie brengt, wat je testresultaten ten goede zal komen.

Energietest
Een eenvoudige energietest die je meteen toe kunt passen is die waarbij je de kop boven een plant houdt, op een afstand van ongeveer 15 cm met daarboven je hand. De kop zal dan een beweging moeten maken, omdat jouw energieveld en dat van de plant op elkaar reageren.

Zijn ze in overeenstemming met elkaar, dan trekken ze elkaar aan en zal de kop tussen de twee heen en weer bewegen (op en neer, naar beide ‘voorwerpen’ toe). Er wordt dan een brug gemaakt, wat betekent dat het bij elkaar past, dus ‘ja’. Zijn ze niet in overeenstemming, dan stoten ze elkaar af wat het voor de kop onmogelijk maakt om de energievelden binnen

1

te gaan. De kop zal dan heen en weer bewegen alsof er een muur tussen de voorwerpen staat (heen en weer, evenwijdig aan de voorwerpen).

Dit kun je ook doen door een voorwerp op tafel te zetten, je hand op zijn kant er 20 cm vandaan ook op tafel te zetten en dan de kop van de eenhandsroede er tussen houden. Ook dan gaat de kop vanzelf bewegen.

Vragen stellen
Als je ja/nee vragen wilt gaan beantwoorden, is het belangrijk om eerst vast te stellen wat voor jou ‘ja en nee’ is. Nou zijn er niet zoveel keuzes, maar bepaal wat je het prettigst vindt, ga ontspannen zitten met de eenhandsroede in je hand en vraag ‘geef me een ja’. Probeer je daarbij de beweging voor de geest te halen die je wilt zien. Na je code voor ja doe je hetzelfde voor ‘nee’ en ‘weet niet/onduidelijk’. Sommige vragen zijn nou eenmaal (nog?) niet te beantwoorden.

Afremmen kan ook, en als je hele grote zwiepers krijgt is dat wel zo goed voor de levensduur van je eenhandsroede. Dat doe je door ‘rustig’ of ‘langzaam’ af te spreken en dan je voor de geest halen dat de uitslag kleiner wordt. Op den duur kun je hem ook stil laten staan, wat ook een handige oefening is. Dit illustreert ook dat je een eenhandsroede wel degelijk met je geest kunt beïnvloeden en dat het echt een kunst is om je gedachten er buiten te houden. Wat je kunt doen is je aandacht naar je hartchakra brengen, dat vergt wat oefening, maar dan test je meer met je gevoel dan je verstand.

Wees ook duidelijk in je vraagstelling en wees niet bang om heel specifiek te zijn. Op de vraag ‘ga ik verhuizen?’, krijg je gegarandeerd ja als antwoord, want die kans is vast heel erg groot, maar als je vraagt ‘ga ik dit jaar verhuizen?’ krijg je een heel andere situatie. Combineren is ook lastig, een vraag als ‘ga ik verhuizen of blijf ik hier wonen?’ is onmogelijk met ja of nee te beantwoorden. Houd je vragen positief, ‘niet’ is een beetje vreemd, dat wordt straal genegeerd door je onderbewuste. Dus eerder ‘ga ik verhuizen?’ dan ‘ga ik niet verhuizen?’. Probeer maar eens voor de grap,en kijk wat voor antwoorden je krijgt.

En helaas, de vragen waar je het liefst antwoord op zou hebben, waar je heel veel gelegen is aan het antwoord zul je er niet uitkrijgen. Je kunt het proberen, maar de kans dat je de ene keer ja als antwoord krijgt (omdat dat is wat je wilt horen) en de volgende keer nee (omdat dat het antwoord is dat je vreest) is levensgroot aanwezig. In een dergelijk geval kun je beter iemand anders vragen voor je te testen, maar nogmaals, op sommige vragen mag of kun je gewoon nog geen antwoord krijgen. En nee, de winnende lottogetallen tevoorschijn halen zit er ook niet in☺

Je kunt ook werken met een open vraag waar een getal uitkomt. Om even bij het voorbeeld van het verhuizen te blijven zou je dan de vraag kunnen stellen ‘over hoeveel jaar ga ik verhuizen?’. Je begint dan bij 1, wacht op de uitslag ja/nee en gaat dan verder naar 2 en hoger. Wat vaak gebeurt is dat de eenhandsroede net voor het goede antwoord gaat ‘twijfelen’ omdat je met je aandacht al richting het volgende getal gaat, maar de uitslag nog bezig is van het vorige getal. Zodra je het getal dan hardop zegt zul je zien dat de kop overgaat naar de ja-beweging. Zoek je een groot getal, dan maak je stapjes, ‘groter/meer dan 10/20/30?’ en als je in de buurt komt ga je over naar kleinere stapjes.

Spelen
Je kunt met een eenhandsroede enorm veel, dus speel er naar hartelust mee. Je kunt kijken of je er aardstralen (gunstige en ongunstige) mee kunt vinden. Je geeft aan dat je bijvoorbeeld gunstige aardstralen wilt zoeken, laat je vraag dan los en begint met rustig

2

lopen. Zodra je binnen de invloedssfeer van zo’n straal komt zal de eenhandsroede uitslaan naar ‘ja’.

Heel handig en nuttig, maar soms een tikje confronterend, is het om te testen of bepaalde voedingsmiddelen bij je passen. Ze hoeven dan niet per se lichamelijk slecht voor je te zijn, maar passen op energetisch niveau niet bij je. Dit kan op 2 manieren, de vraagstelling ‘is dit product goed voor mij?’ terwijl je het voorwerp in je hand of voor je zonnevlecht (iets boven je navel) houdt levert een ja/nee antwoord op.

De tweede manier is het voorwerp op tafel zetten en je hand er op zijn kant een stukje vanaf neerzetten, op zijn kant zodat je handpalm naar het voorwerp toe wijst. Vervolgens houd je de eenhandsroede tussen je hand en het voorwerp in en kijk wat er gebeurt. In dit geval is heen en weer de brug, oftewel het voorwerp past energetisch gezien bij je, en op en neer de muur, dan past het niet bij je.

Als je reiki hebt of magnetiseert dan is het misschien ook een leuk experiment om het voorwerp daarna energie te geven en de test nog een keer uit te voeren. Soms verandert er dan iets. Niet altijd, maar wel vaak genoeg om het leuk te maken.

Zo ook het volgende experimentje: pak een glas kraanwater, houd de eenhandsroede er voor of erboven en kijk wat er gebeurt. Zet daarna het glas op het ronde gedeelte van het symbool op de laatste bladzijde. Het is de Cho Ku Rei, een reiki-symbool dat versterkt: Je kunt de eenhandsroede erbij houden, dan zie je de verandering, maar je kunt het ook even laten staan en daarna kijken.

Als laatste kun je ook gebruik maken van lijsten om te testen, bijvoorbeeld een lijst met namen van remedies, kleuren of voedingsmiddelen. Je wijst ze dan één voor één aan, met voor je begint de vraagstelling ‘welke …. van deze lijst past bij mij/is goed voor mij’. De vraag laat je daarna los, maar als je wilt kun je ook bij elke regel vragen ‘is dit goed voor mij?/past dit bij mij?’. Het principe is hetzelfde als bij een ja/nee vraag, alleen heb je dan in plaats van het voorwerp zelf alleen de naam op papier staan.

© Copyright Flow Remedies® 2008 www.flowremedies.nl

3

page4image48034608

4