Emotionele Vrijheid

Emoties

In deze training leer ik je hoe je de emotionele vrijheid stap voor stap steeds meer kunt ervaren door het wrijven over of tikken op bepaalde punten op je lijf. Deze punten zijn verbonden aan meridianen.

Concentreer je op wat je dwarszit en terwijl je op het gekozen acupressuurpunt begint te tikken, zal je merken dat je dezelfde gedachte kunt hebben, maar steeds meer zonder fysieke angst, verdriet of een andere emotie. Dit stelt je in staat om die negatieve gedachte gemakkelijk los te laten en meer in jezelf te gaan staan, zonder ruis.

Hoe werkt deze techniek eigenlijk?

Als we ons gestrest voelen, komt dat omdat we ons op een bepaald niveau bedreigd voelen. Wanneer we ons bedreigd of in gevaar voelen, begint het deel van de hersenen genaamd de amygdala af te vuren en gaan we naar de zogenaamde vecht-, stilstand-, eet-, vermenigvuldig- of vluchtmodus. In een oogwenk reageert ons lichaam op een dreiging door onze hartslag te verhogen, adrenaline door ons lichaam te pompen en onze spieren gespannen te maken.

Je bent helemaal klaar om je te verweren. Dit is krachtig als we het gevaar moeten bestrijden, maar is voor het lichaam ongelooflijk belastend.

Het probleem waarmee we worden geconfronteerd, is dat onze amygdala in deze moderne tijd niet het verschil kan zien tussen een echte dreiging of een waarneming in onze gedachten, dus als je dat slechte telefoontje van je baas krijgt, kan dit dezelfde fysieke reactie creëren als onze voorouders hadden toen ze werden geconfronteerd met een leeuw.

Als je op deze eindpunten van de meridiaan tikt, krijg je een kalmerende reactie op het lichaam en de amygdala herkent dat het veilig is. Wat vooral interessant is, is dat het tikken tijdens het afbeelden of het bespreken van een stressvolle gebeurtenis die stress tegengaat en de respons daarop herprogrammeert.

Je kunt dit gewoon proberen en het zelf ervaren. Wat zo geweldig is, is dat het gemakkelijk te leren is en als je deze techniek eenmaal leert, heb je het altijd als hulpmiddel voor wanneer je gestrest bent of pijn hebt.

In deze module wordt per stap een emotie aangepakt. De stappen zijn in een bepaalde volgorde geplaatst die je dagelijks op deze manier kunt kloppen. Je kan er ook voor kiezen om maar 1 punt te kloppen. Het punt waar je op dat moment het meest last van hebt.

Zoals al eerder vernoemd is het ook mogelijk kom de emoties in een bepaalde volgorde te kloppen. Een volgorde op maat uitgemeten die helemaal past bij jouw situatie en er voor zorgt dat je helemaal van een bepaalde blokkade af komt omdat je naar de kern gaat. Dan is het handig om de juiste volgorde uit te laten meten.

Succes!