WELKOM toekomstige kaartlegger of kaartlegster van diverse soorten leggingen!
Je hebt er voor gekozen om je wat meer te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn om kaarten te leggen voor jezelf en/of anderen. Om je zorgvuldig door het proces te begeleiden is deze training ingedeeld in meerdere onderwerpen. Ieder onderwerp weer in diverse stappen die nodig zijn om bijvoorbeeld ethisch een bepaalde legging te kunnen ondergaan voor jezelf of een ander.
Na deze training krijg je, indien interesse, de mogelijkheid aangeboden om met mij online en/of offline te oefenen. Mocht je inderdaad alle kneepjes tot in de finesses kunnen toepassen, krijg je een certificaat en kan je zelf het kaartleggen gaan toepassen bij anderen.
Starten met je online training
Leuk dat je interesse hebt in deze onlinetraining. Voordat je start is het misschien wel handig om tips te ontvangen om van je training een succes te maken. Hieronder volgen er 5.
1 Kies een goed moment uit om te starten
Na de aanmelding kun je meteen starten, maar het is wellicht goed om eerst even in je agenda te kijken wat het beste uit komt.
2 Bepaal je eigen tempo
Het heeft natuurlijk de voorkeur om je eigen tempo te bepalen. Jij kiest niet voor niet om online de training te volgen in je eigen tempo. Toch wil ik je als extra tip meegeven dat uit onderzoek blijkt dat twee lessen per week voor de meeste mensen het beste werkt. Of twee momenten per week vastzetten om aan 1 stap te werken. Je blijft dan meer in het leer ritme.
- Misschien wil je sneller? Neem dan contact met me op.
- Misschien wil je trager? Dat mag natuurlijk ook.
- Wil je nog niet starten, maar wel de opleiding al in je bezit hebben?
Neem dat even contact met me op.
3 Plan je training in je leven
Pak je agenda en noteer alvast alle sessies van de training. Neem deze afspraken met jezelf serieus, maar wees ook weer niet te streng. Als alles een moeten wordt is het niet meer leuk en je doet je deze training in feite cadeau om nog meer te kunnen genieten van je leven. Je mag altijd het tempo aanpassen of even pauzeren en maak dan een nieuwe planning.
4 Geef jezelf een compliment
Wees blij met de stappen die je zet, ook al voldoet de vooruitgang niet aan je verwachtingen en zijn ze misschien voor de buitenwereld niet meteen merkbaar. Complimenteer jezelf niet alleen voor successen, maar ook voor de inspanningen die je levert. Beloon jezelf met een kopje thee als je klaar bent of maak een heerlijke korte wandeling na iedere les of stel je iets leuks in het vooruitzicht als je de training hebt afgerond.
5 Zorg voor een fijne plek
Zoek een fijne plek in huis waar je in alle rust aan deze training kunt werken en maak je deze eigen. Het fijnst zou zijn dat je hier ook alle spullen die je nodig hebt voor de training op die plek zou kunnen laten liggen en telkens naar terug zou kunnen gaan, zodra je weer even tijd of behoefte hebt om je weer helemaal in de oefenstof te verdiepen. Zorg ervoor dat iedereen in huis op de hoogte is van jouw eigen plek en weet dat ze je niet mogen storen als je bezig bent met de training. Neem rust, zodat je de tijd en ruimte ervaart om ook daadwerkelijk de oefenstof tot je te nemen. Het zijn over het algemeen onderwerpen waar je niet alleen met je hoofd, maar ook met hart & ziel mee bezig bent. Geef je zelf de kans om ook diep in jezelf te komen. Want daar zitten mogelijk de antwoorden die het beste bij de passen. Zorg dat de omgeving niet te veel afleiding heeft en ruim wat je stoort op of verplaats het naar een andere plek of ruimte. Zorg dat je voldoende licht hebt en onderzoek welke belichting je het fijnst vindt. Misschien ook fijn dat je iets moois naast je hebt staan (bv een bloem of plant) of schuin achter je beeldscherm (bv een schilderij), waar je naar kunt kijken als je even opkijkt van je scherm. Daarnaast is een mooie ruime plek handig op de tafel, waar je de kaarten exact zo kunt plaatsen als aangegeven op de video’s of tekeningen.
Ik wens je veel succes en plezier met deze training en weet dat je altijd je vragen kunt stellen in de groep.