1. Het ontstaan van de Lenormand kaarten

Stap voortgang:

Het ontstaan van de Lenormand kaarten

De werkwijze van de Lenormand kaarten bestaan al eeuwen. Alleen waren ze in het begin niet zo mooi. Tot de 18e eeuw – en soms nu nog – werkte men gewoon met spelkaarten en dat deed niets af aan de voorspellingen. Bekend is zelfs dat Mll Lenormand het liefst met spelkaarten voorspellingen deed. Later hebben de spelkaarten de beelden erbij gekregen om anderen dan de ingewijden de kaarten beter te kunnen laten uitleggen.

Wie was Anne Lenormand

Madame Anne Adélaïde Lenormand werd geboren in Alençon (midden in Normandie) op 27 mei 1772. Zij werd later een zeer populaire Franse waarzegster. Hoewel zij eeuwen geleden stierf kent iedereen nog haar naam vanwege de kaartenset en door wat ze voorspeld had aan Joséphine de Beauharnais, de eerste vrouw van Napoleon Bonaparte.

In feite hebben Napoleon en Joséphine de Lenormand kaarten beroemd gemaakt, want Anne Lenormand was actief als één van de adviseurs van Joséphine. Zij voorspelde dat de positie van Napoléon Bonaparte (toen een officier in het Franse leger), zelfs hoger dan een koning geplaatst zou worden. Deze voorspelling kwam uit. Napoleon kroonde op 2 december 1804, in aanwezigheid van de paus, eerst zichzelf en daarna zijn echtgenote tot keizer en keizerin.

Napoleon en Joséphine waren niet de enige historische figuren die de kaarten om advies vroegen. Mlle Lenormand voorspelde namelijk ook de toekomst aan de prins van Talleyrand, Lodewijk XVIII, Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de eerste en aan de prins van Oranje.

Stap in haar voetsporen en leer de technieken op een simpele wijze.
Blijf bij jezelf en luister en ontwikkel je intuïtie op deze wijze. Veel plezier.