4. Hoe leg je de kaarten

Stap voortgang:

 

 

Hoe leg je de kaarten

 1. Je neemt de persoonskaart (PK) en stopt deze weer in het pak
  -> vrouw = kaart 29 schoppen aas
  -> man = kaart 28 harten aas
 2. Neem de kaarten in je rechter hand en schudt ze met je linker hand als je rechts handig bent. Je doet dit andersom als je linkshandig bent. Dit is omdat de kant waar je niet mee schrijft de kant is van je onderbewuste of intuïtie.
 3. Je maakt 2 stapeltjes en legt deze zodanig neer dat je de afbeeldingen ziet. Dit is de voorprognose. Deze 2 afbeeldingen geven al een indicatie van wat er gaat gebeuren.
 4. Je voegt de 2 stapeltjes exact zo samen als bij het schudden was.
 5. Vergeet niet na elke legging de kaarten te ‘wassen’ (=ze door elkaar schuiven om te vermijden dat de energie van de vorige persoon erin blijft hangen).Probeer je te concentreren als je de kaarten legt door een paar keren diep in en uit te ademen.

Afhankelijk van de legmethode die je gaat gebruiken maak je een keuze uit de onderstaande mogelijkheden

 1. Je waaiert de kaarten uit met je linkerhand naar links
 2. Je neemt met je linker hand de eerste kaart en legt deze links van de pk; het verleden heeft invloed op de toekomst.
 3. Je neemt met de linker hand de tweede kaart en legt deze boven die PK. Dit is het heden of karma. Het overkomt je en is onveranderbaar.
 4. Je neemt met de linkerhand een derde kaart. Deze leg je rechts van de PK. Dit is de toekomstkaart (wel veranderbaar). Deze kaart zegt ook meer over het karakter van de persoon.
 5. Je neemt een vierde kaart en legt deze ons er de PK (dit is de controlekaart; deze dingen zullen je onder controle krijgen)
 6. De vijfde kaart ( = oplossingskaart of resultaatskaart) leg je op de PK

En zo kan je verder gaan tot maximaal 6 maanden. Elke kaart in je toekomstlijn staat voor 1 maand. Het verleden en het heden zijn een lijn (oorzaak en gevolg)

Je karma (hetgeen je overkomt) en