2. Hoe kan je je 6e zintuig ontwikkelen

Stap voortgang:

 

Hoe kan je je 6e zintuig ontwikkelen

Fysiek gezien hebben we 5 zintuigen. Je geur, smaak, zicht, horen en voelen

  1. Ruiken doen we met onze neus. De geur opsnuiven.
  2. Proeven doen we met onze tong. De smaakpapillen zorgen voor een extra sensatie van wat je eet.
  3. Zien doen we via de ogen.
  4. Horen doe je met de oren. Ook in coma en als je terminaal bent werkt het gehoor goed.
  5. We voelen met onze handen, voeten en wat we op onze huid voelen. Ook wel tastzin genoemd.

Het 6e zintuig is de informatie die je doorkrijgt anders dan via deze 5 zintuigen. Het kan informatie zijn over het verleden, heden of toekomst. Het kan van dichtbij zijn of van veraf. Tijd nog ruimte vormen een hindernis voor de buitenzintuigelijke krachten.

Je kan je 6e zintuig ontwikkelen door meditatie en visualiseren, waarbij je je bewustzijn leert uitschakelen en nog enkel met je onderbewustzijn werkt. Zorg dat je hier veel mee oefent.

Hoe leer je visualiseren in de vorm van zelfhypnose

Visualiseren is een belangrijke stap om je intuïtie te ontwikkelen. Iedereen kan leren visualiseren, hoe meer je oefent hoe beter het gaat. Hieronder lees je 3 stappen die je hierbij kunnen helpen.

Stap 1

Draai je ogen naar het plafond en richt je op een punt. Haal een paar keer diep adem in en uit en sluit je ogen. Laat je oogbollen, wanneer jij je ogen sluit naar boven gericht. Als je visualiseert, gebruik je ogen dan niet als projectiescherm, maar bekijk alles vanaf een afstand, jezelf als toeschouwer dus. Haal diep adem en visualiseer op een bioscoopscherm of bord het getal 3 en doe dit 3-maal. Dus telkens als je uitademt zeg je in jezelf en visualiseer je het getal 3 (3x): 3 3 3.

Stap 2

Haal weer diep adem en visualiseer het getal 2, en dit weer 3x. Telkens wanneer je uitademt, dus 2 2 2.

Stap 3

Haal weer diepadem en visualiseer het getal 1 en dit weer 3x. Telkens wanneer je uitademt, dus 1 1 1.

Om je te helpen tel je van 10 naar 1, terwijl je dieper en dieper gaat:

10, 9, 8 -> voel je dieper gaan..
7, 6, 5  -> dieper en dieper..
4, 3 -> dieper en dieper..
2, 1 -> diep, diep..

Visualiseer nu een banaan op je scherm.. zie de banaan.. zie de gele schil van de banaan. Ruik de banaan. Proef de banaan. Visualiseer nu een appel op je scherm .. zie de appel. Zie de schil van de appel. Ruik de appel. Proef de appel. Visualiseer nu een citroen op je scherm. Zie de citroen. Ruik de citroen. Proef de zure smaak van de citroen in je mond.

Over enkele ogenblikken ga je van 1 tot 5 tellen. Bij de 5e tel zul je je ogen openen en klaarwakker. Je hersenen zullen geprogrammeerd zijn om je zintuigen beter te ontwikkelen en zo als het zijn.

1, 2 -> kom nu langzaam terug
3 -> bij de 5e tel zul je je ogen openen. Klaarwakker zijn. Je zult geprogrammeerd zijn om je zintuigen beter te gebruiken.
4,5 -> open je ogen, je bent klaarwakker. Je voelt je beter dan voordien en de informatie of de gevoelens die je doorkruist zullen de correcte zijn.

Als dit lukt ben je op de goede weg en kan je je goed concentreren. dan ben je klaar voor de volgende stap.

Contact leggen via foto’s en materialen.