Meridianen en emoties

Welkom bij deze online training

 

Starten met je online training

Voordat je start is het misschien wel handig om tips te ontvangen om van je training een succes te maken. Hieronder volgen er een paar.

 1. Kies een goed moment uit om te starten

  Natuurlijk kan je meteen na de aanmelding starten, maar het is wellicht goed om eerst even in je agenda te kijken wat het beste uit komt en te voelen of je er nu ook de rust voor hebt.

 2. Bepaal je eigen tempo

  Daarnaast heeft het de voorkeur dat je jouw eigen tempo bepaalt. Jij kiest niet voor niets om de training online thuis te doen op een tjidstip dat jou het beste uitkomt in je eigen tempo.
  Misschien is het voor jou handig te weten dat uit onderzoek is gebleken dat twee aandachtsmomenten aan de training per week voor de meeste mensen het beste resultaat oplevert. Je blijft dan meer in de flow.
  Je kunt zelf beslissen hoeveel stappen je per module per week wilt zetten en kan je iedere module zo vaak herhalen als jij wilt. In feite is de training opgebouwd in 4 modules met verschillende stappen. Normaal gesproken heb je 1 maand per module nodig. Ieder onderwerp is onderverdeeld in kleinere stapjes welke je 2x per week kunt zetten. Gaat het je te langzaam dan, mag je zeker alle stappen in 1 week doen. Gaat het je te snel, dan neem gerust langer de tijd om alles te laten bezinken. Jij bepaalt het tempo.

 3. Plan je opleiding in je leven

  Pak je agenda en noteer alvast alle stappen van de training. Neem deze afspraken met jezelf serieus, maar wees ook weer niet te streng. Als alles een moeten wordt is het niet meer leuk en je doet je deze training in feite cadeau om nog meer te kunnen genieten van je leven. Je mag altijd het tempo aanpassen of even pauzeren en maak dan een nieuwe planning. Je bent het waard om de planning en jouw leven aan jou aan te passen.

 4. Geef jezelf een compliment

  Wees blij met de stappen die je zet, ook al voldoet de vooruitgang niet aan je verwachtingen en zijn ze misschien voor de buitenwereld niet meteen merkbaar. Complimenteer jezelf voor successen, maar ook voor de inspanningen die je levert. Beloon jezelf met een kopje thee als je klaar bent of maak een heerlijke korte wandeling na iedere stap of stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht als je de training hebt afgerond.

 5. Zorg voor een fijne plek

  Zoek een fijne plek in huis op waar je in alle rust aan deze training kunt werken en maak je deze eigen. Het fijnst zou zijn dat je ook alle spullen die je nodig hebt voor de training op die plek zou kunnen laten liggen en telkens naar terug zou kunnen gaan, zodra je weer even tijd of behoefte hebt om je weer helemaal in de oefenstof te verdiepen. Zorg ervoor dat iedereen in huis op de hoogte is van jouw eigen plek en weet dat ze je niet mogen storen als je bezig bent met de training.
  Zorg dat je voldoende licht hebt en onderzoek welke belichting je het fijnst vindt. Misschien ook fijn dat je iets moois naast je hebt staan (bv een bloem of plant) of schuin achter je beeldscherm (bv een schilderij), waar je naar kunt kijken als je even opkijkt van je scherm. Een lekkere geur in de kamer doet ook wonderen.

 6. Plan rust in

  Neem rust, zodat je de tijd en ruimte ervaart om ook daadwerkelijk de oefenstof tot je te nemen. Het zijn over het algemeen onderwerpen waar je niet alleen met je hoofd, maar ook met hart & ziel mee bezig bent en hebben meer impact dat zo op het eerste oog lijkt. Geef jezelf ook de kans om diep tot jezelf te komen. Want daar zitten mogelijk de antwoorden die het beste bij je passen. Zorg dat de omgeving niet te veel afleiding geeft en ruim wat je stoort op of verplaats het naar een andere plek of ruimte.

 7. Kies je eigen notitieplek

  Kies een mooi schrift uit waar je alles wat je opvalt en leert in deze training schrijft en in terug kunt lezen. Gebruik hiervoor ook de pen die het beste bij je past. Deze training is leren maar vooral doen! Begin dus maar gewoon, daardoor word je er alleen maar beter in en weet dat je er niet alleen doorheen hoeft te gaan. Wat je allemaal leert door de oefeningen toe te passen schrijf je ook in het schrift. Vaker denken we dat we niets zijn opgeschoten en alles nog zo is als het was, maar door in het schrift terug te kunnen lezen valt je vaker pas op welke stappen je allemaal al hebt gezet.
  Ben je niet iemand van de schriften of notitieboekjes? Maak dan een document aan op de pc of verzamel afbeeldingen en maak tekeningen. Het is helemaal aan jou.

Heel veel plezier gewenst met deze training!