Opkomen voor jezelf

Starten met je online training

Voordat je start, ontvang je hieronder een paar tips om van je training een succes te maken:

  1. Kies een rustig moment uit om te starten

    Natuurlijk kan je meteen na de aanmelding starten, maar het is wellicht goed om eerst even in je agenda te kijken wat het beste uit komt en te voelen of je er nu ook de rust voor hebt.

  2. Bepaal je eigen tempo

    Jij kiest niet voor niets voor online training. Nu kan je jouw eigen tempo en tijdstip bepalen.
    Uit onderzoek is gebleken dat twee vaste aandachtsmomenten aan de training per week voor de meeste mensen het beste resultaat oplevert. Je blijft dan meer in de flow. Gaat het je te langzaam?  Dan mag je zeker meerdere stappen in een week doen. Gaat het je te snel, neem dan gerust langer de tijd om alles te laten bezinken. Jij bepaalt het tempo. Daarnaast kan je iedere module zo vaak herhalen als je zelf wilt.

  3. Plan je opleiding in je leven

    Pak je agenda en noteer alvast tijd vrij om aan de training te werken. Neem deze afspraken met jezelf serieus, maar wees ook weer niet te streng. Je moet niets, alles mag. Laat de training leuk en waardevol zijn voor je. Je doet je deze training in feite cadeau om nog meer te kunnen genieten van je leven. Je mag altijd het tempo aanpassen of even pauzeren en maak dan een nieuwe planning. Pas de planning aan jou aan jouw leven.

  4. Geef jezelf een compliment

    Wees blij met de stappen die je zet, ook al lijken ze in jouw beleving klein. Het zijn net deze kleine stappen die dadelijk zorgen voor een groot en blijvend resultaat. Het kan zijn dat je ze zelf niet opmerkt in het begin, maar de mensen om je heen wel. Of andersom. Complimenteer jezelf voor successen, maar ook voor de inspanningen die je levert. Beloon jezelf of bedenk iets leuks om te doen als je op een bepaald punt in de training bent aangekomen.

  5. Zorg voor een fijne plek

    Zoek een fijne plek in huis uit waar je in alle rust aan deze training kunt werken en maak je deze eigen. Het fijnst zou zijn dat je ook alle spullen die je nodig hebt voor de training op die plek zou kunnen laten liggen en telkens naar terug zou kunnen gaan, zodra je weer even tijd of behoefte hebt om je weer helemaal in de oefenstof te verdiepen. Zorg ervoor dat iedereen in huis op de hoogte is van jouw eigen plek en weet dat ze je niet mogen storen als je bezig bent met de training.
    Zorg dat je voldoende licht hebt en onderzoek welke belichting je het fijnst vindt. Misschien ook fijn dat je iets moois of iets wat je dierbaar is, naast je hebt staan of schuin achter je beeldscherm voor als je even opkijkt van je scherm. Een lekkere geur in de kamer doet ook wonderen.

  6. Plan rust in

    Neem rust, zodat je de tijd en ruimte ervaart om ook daadwerkelijk de oefenstof tot je te nemen. Het zijn over het algemeen onderwerpen waar je niet alleen met je hoofd, maar ook met je gevoel en je hele wezen mee bezig bent. De oefenstof heeft meer impact op je dan op het eerste oog lijkt. Geef jezelf ook de kans en ruimte om diep tot jezelf te komen. Want daar zitten mogelijk de antwoorden die het beste bij je passen. Zorg dat je omgeving niet te veel afleiding geeft en ruim wat je stoort op of verplaats het naar een andere plek of ruimte.

  7. Kies je eigen notitieplek

    Kies een mooi schrift uit of notitieboekje, waar je alles wat je opvalt en leert in deze training schrijft en in terug kunt lezen. Gebruik hiervoor ook de pen die het beste bij je past. Deze training is leren maar vooral doen! Begin dus maar gewoon, daardoor word je er alleen maar beter in en weet dat je er niet alleen doorheen hoeft te gaan. Wat je allemaal leert door de oefeningen toe te passen schrijf je ook in het schrift. Vaker denken we dat we niets zijn opgeschoten en alles nog zo is als het was, maar door in het schrift terug te kunnen lezen valt je vaker pas op welke stappen je allemaal al hebt gezet.
    Ben je niet iemand van de schriften of notitieboekjes? Maak een document aan op de pc. Verzamel afbeeldingen en maak tekeningen. Pak een schetsblok en maak van iedere stap een collage. Het is helemaal aan jou.

  8. Extra begeleiding via videochat
    Merk je op dat je toch wat meer 1-1 begeleiding kan gebruiken bij deze training? Kies dan voor extra 1-1 begeleiding via videochat. Dit kan worden gezien als consult op afstand waarvan een gedeelte wordt vergoed door je zorgverzekeraar als je verzekerd bent voor alternatieve zorg.

Rest mij je alleen nog maar heel veel plezier te wensen met deze training!

Hartelijke groet & Leef je Passie!

Ingrid