De vijf pijlers

Als natuurgeneeskundig, lichaamsgericht en psychosociaal therapeut met een brede blik, achtergrond en ervaring werk ik via 5 pijlers samen met jou aan een spoedig herstel en gezond en gelukkig leven.

Begeleidingsvormen
Om mijn soort van behandelingen succesvol te kunnen laten verlopen is het uiteraard fijn als je in de holistische benadering gelooft en je bereid bent om op een natuurlijke manier mee te werken aan je gezondheid. Ik geloof immers in de zelfregulerende kracht van je lichaam.

Behandeling in vijf fasen
De behandeling bij mij verloopt via de 5 O’s:

 1. Onderzoeken
  Tijdens onze gesprekken, het invullen van diverse vragenlijsten en scans wordt onderzocht wat er diepgaand nog speelt. Met de NES en Raymedy, onderzoek en behandel ik jouw energiehuishouding.
 2. Ontspanning
  Heel wat klachten zijn te herleiden tot bepaalde denkpatronen. Het antwoord is vaak te vinden in onze eerste levensjaren, waar je bepaalde ideeën en waarden aangeleerd of opgedrongen krijgt, en je denkpatroon wordt gevormd. Een gebrek aan zelfvertrouwen, nervositeit, stress en faalangst kunnen hiervan het gevolg zijn. Door uit te spreken waar je mee zit en de behandeling aan het gestelde thema kan er in je lichaam al meteen een vorm van ontspanning ontstaan. Het bewust worden van iets zorgt dat je gedachten er anders naar gaan kijken het ‘zelfs’ kunnen begrijpen. Dit wordt ook wel benoemd als het zich ontdoen van je beperkingen. Hiervoor worden diverse technieken en materialen ingezet.
 3. Ontgifting
  Ontgifting kan in vele vormen. Het kan bestaan uit verkeerde voeding, lastige gevoelens, terugkerende belemmerende gedachten of emoties.
  Heel wat fysieke en lichamelijke klachten ontstaan door het slecht verdragen van bepaalde voeding en het niet verteren van trauma’s of verdrongen problemen uit je verleden. Dit zijn gifstoffen in jouw systeem.
  De toegepaste ontspanning kan een soort van acceptatie met zich meebrengen in je denken en voelen wat weer kan zorgen voor het automatisch ontdoen van je lichamelijke toxines. Je komt tot een kern en laat bepaalde gebeurtenissen los. Indien nodig wordt, bij o.a. allergie en andersoortige lichamelijke klachten gebruik gemaakt van kuren om je fysiek te ontdoen van alle toxines.
 4. Openheid
  Ik zal je zeker verder stimuleren om steeds meer te durven staan voor wat je zelf neer wilt zetten in je leven. Door deze openheid aan jezelf en anderen ontstaat een prachtig evenwicht in zowel je gezondheid als in je levensstijl. Ik gebruik hiervoor zowel Westerse als Chinese behandelvormen.
 5. Onderhouden
  Wanneer je gegroeid bent naar bewust zijn hoe het daadwerkelijk met je is gesteld. De huidige situatie hebben kunnen accepteren en er dan mee aan de slag bent gegaan. Je lichaam van alle gifstoffen is verlost en je voldoende open staat voor een natuurlijke oplossing van het gezondheidsprobleem of leefstijl. Dan ben je klaar voor de laatste fase. Het vast integreren van het geleerde in je levensstijl en onderhouden zodat het een duurzaam resultaat oplevert.

Sta je hier open voor en wil jij ook een gezond, voedzaam en gelukkig leven op alle facetten van jou leven?  Maak dan een afspraak.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

Wil je kort en krachtig weten hoe gezond je bent?

Geef dan je gegevens aan mij door en ik zorg dat je de test gratis kunt doen. 

Extra hulp voor later

Naast de GPS-vragenlijst werk ik ook met de EMB test, waardoor we de antwoorden van de vragen samen kunnen voegen met de gegevens van de bloedtest.

Ook de metingen van de Raymedy, de NES en de iTOVi werken mee aan een betere gezondheid en een spoedig herstel op zowel fysiek, mentaal, geestelijk als emotioneel vlak.