De vijf pijlers

Als natuurgeneeskundig, lichaamsgericht en psychosociaal therapeut met een brede blik, achtergrond en ervaring werk ik via 5 pijlers samen met jou aan een spoedig herstel en gezond en gelukkig leven.

Begeleidingsvormen
Om mijn soort van behandelingen succesvol te kunnen laten verlopen is het uiteraard fijn als je in de holistische benadering gelooft en je bereid bent om op een natuurlijke manier mee te werken aan je gezondheid. Ik geloof immers in de zelfregulerende kracht van je lichaam.

Behandeling in vijf fasen
De behandeling bij mij verloopt via de 5 O’s:

 1. Onderzoeken
  Tijdens onze gesprekken, het invullen van diverse vragenlijsten en scans met de NES en Raymedy, onderzoek ik jouw fysieke, mentale en emotionele belasting.
 2. Ontspanning
  Heel wat klachten zijn te herleiden tot bepaalde denkpatronen. Het antwoord is vaak te vinden in onze eerste vijf levensjaren, waar je bepaalde ideeën en waarden aangeleerd of opgedrongen krijgt, en je denkpatroon wordt gevormd. Een gebrek aan zelfvertrouwen, nervositeit, stress en faalangst kunnen hiervan het gevolg zijn. Door uit te spreken waar je mee zit en de behandeling aan het gestelde thema kan er in je lichaam al meteen een vorm van ontspanning ontstaan. Het bewust worden van iets zorgt dat je gedachten er anders naar gaan kijken het ‘zelfs’ kunnen begrijpen. Dit wordt ook wel benoemd als het zich ontdoen van je spirituele beperkingen. Hiervoor worden diverse technieken en materialen ingezet.
 3. Ontgifting
  Heel wat fysieke en lichamelijke klachten ontstaan door het niet goed verdragen van bepaalde voeding en het hebben kunnen verteren van trauma’s en verdrongen problemen uit je verleden. Dit zijn spirituele gifstoffen in jouw systeem.
  De bij 1. toegepaste ontspanning kan een soort van acceptatie met zich meebrengen in je denken en voelen wat weer kan zorgen voor het automatisch ontdoen van je lichamelijke toxines. Je komt tot een kern en laat bepaalde gebeurtenissen los. Indien nodig wordt, bij o.a. allergie en andersoortige lichamelijke klachten gebruik gemaakt van energetische of orthomoleculaire kuren om je te ontdoen van alle toxines.
 4. Openheid
  Ik zal je zeker verder stimuleren om steeds meer te durven staan voor je zielsverlangen, voor wat je zelf neer wilt zetten in je leven. Door deze openheid aan jezelf en anderen ontstaat een prachtig evenwicht in zowel je gezondheid als in je levensstijl. Hierbij wordt je geholpen met zowel Westerse als Chinese geneeskunst.
 5. Onderhouden
  Wanneer je gegroeid bent naar bewust zijn hoe het daadwerkelijk met je is gesteld. De huidige situatie hebben kunnen accepteren en er dan mee aan de slag bent gegaan. Je lichaam van alle gifstoffen is verlost en je voldoende open staat voor een natuurlijke oplossing van het gezondheidsprobleem. Dan ben je klaar voor de laatste fase, namelijk het ontvangen van de gepaste voeding om het nieuw toegepaste te kunnen onderhouden voor de toekomst in diverse vormen.

Sta je hier open voor en wil jij ook een gezond, voedzaam en gelukkig leven op alle facetten van jou leven?  Maak dan een afspraak.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

Wil je kort en krachtig weten hoe gezond je bent?

Extra hulp voor later

Naast de GPS-vragenlijst werk ik ook met de EMB test, waardoor we de antwoorden van de vragen samen kunnen voegen met de gegevens van de bloedtest.

Ook de metingen van de Raymedy, de NES en de iTOVi werken mee aan een betere gezondheid en een spoedig herstel op zowel fysiek, mentaal, geestelijk als emotioneel vlak.