De werkwijze bij Leef je Passie

Mijn missie is het de wereld gezonder en positiever te maken. Hierbij staat een gezonde geest in een gezond lichaam centraal. Ik ben Ingrid en werk bij Leef je Passie in de afdeling natuurgeneeskunde en psychosociaal met de prestatiecodes energetische therapie (24012) en lichaamsgerichte psychotherapie (24513) met een brede blik, achtergrond en ervaring. Dat betekent dat we samen kijken naar je leefwijze, voedingspatroon, emotioneel, geestelijk, mentaal en fysiek welzijn. Ik kijk dus zeker niet uitsluitend naar de klachten die je op dit moment hebt, maar onderzoek samen met jou de essentie, de reden, de kern, waardoor deze klacht is ontstaan, maak je daar bewust van en behandel deze. Kort gezegd help ik je o.a. bij diverse klachten, maar ook die in de klassieke geneeskunde in de SOLK-groep wordt geplaatst als (chronische of acute) onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten of als psychosomatisch worden gediagnostiseerd. Graag help ik je op weg naar een leven, waarin jij je lekker in je vel voelt.

Disbalansonderzoek bekeken vanuit de zes deelaspecten van het leven
Het uitgangspunt van positieve gezondheid vanuit Machteld Huber is ‘het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’ (Huber et al. 2011). Vanuit de zes dimensies bespreken we jouw lichaam, gevoelens en gedachten, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven en brengen je zelf in actie, waar je eigen regie en verantwoordelijkheid neemt om tot de essentie te komen van moeten naar willen, wat klachten al voor een deel aan kan pakken.

Volgens Leef je Passie ontstaat een aandoening, wanneer er een disbalans is in of tussen deze zes levensgebieden. Ziekten kunnen o.a. ontstaan wanneer lichamelijke klachten of signalen die je lichaam uitstuurt, onderdrukt worden door overlevingsdrang dat resulteerde in een bepaald gedrag zoals, emotioneel eten, overmatig alcoholgebruik, medicatiemisbruik, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofd- en rugpijn, veerkrachtverlies, slecht immuunsysteem of wanneer je afweersysteem is aangetast door andere zaken dan bacteriën, virussen of een slecht functionerend orgaan.

Anamnese
Ik werk in eerste instantie preventief om ergere gezondheidsklachten te voorkomen en benader jou en de klacht als volgt. Allereerst is luisteren een belangrijk aspect, maar vaker is hetgeen er speelt niet in woorden uit te drukken daarom neem ik de toevlucht tot het volgende.

 • Je bloed, urine of ontlasting wordt (indien gewenst) onderzocht.
 • Diverse vragenlijsten (o.a. algemene, neurotransmitters, karakterologie) passeren de revue.
 • Bekeken wordt hoe jouw lichaam reageert op nutriënten en wat je eet.
 • Je energie wordt gemeten.
 • Je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid wordt visueel
 • Ik doe diverse scans hoe het met je passie en leefstijl is gesteld.
 • Daarnaast zorgen onze gesprekken voor een totaalbeeld over hoe jij in het leven staat, je diepere verlangens zijn en waar je fysiek, mentaal en/of emotioneel tegenaan loopt.

Doen er zich gezondheidsproblemen voor, dan word je begeleid naar een evenwichtiger en gezonder leefpatroon. Ik werk uitsluitend aanvullend aan de klassiek geschoolde arts en neem niet zijn plaats in.

Kern
Mijn belangrijkste taak is tussen de regels door luisteren om jouw klachten te kunnen achterhalen en juist in te schatten tijdens elk consult welke dieperliggende oorzaken aangepakt dienen te worden. Dat gaat in vele gevallen om dikwijls lang verborgen problemen. Om trauma’s of gedachten uit je verleden. Jouw denken en voelen kan onbewust anders zijn dan wat je mij vertelt en echt ervaart.

Begeleidingsvormen
N.a.v. alle onderzoeken en gesprekken wordt een op maat gemaakt behandelprotocol voor jou samengesteld, welk ieder consult weer kan worden bijgesteld. Daarbij kunnen verschillende natuurgeneeskundige en energetische behandelingsmethodes aan bod komen.
Ook doorverwijzingen naar massagetherapeuten, fysiotherapeuten, huisarts, logopedist, osteopaat, psychologen of zelfs psychiatrische begeleiding kan voorkomen.

De vijf fasen
Als therapeut met een brede blik, achtergrond en ervaring werk ik via 5 O’s samen met jou aan een spoedig herstel en gezond en gelukkig leven.

 1. Onderzoeken
  Tijdens onze gesprekken, het invullen van diverse vragenlijsten en scans wordt onderzocht wat er diepgaand speelt. Met NES en Raymedy, onderzoek en behandel ik o.a. je energiehuishouding.
 2. Ontspanning
  Klachten kunnen door bepaalde denkpatronen ontstaan. Het antwoord is vaak te vinden in onze eerste levensjaren, waar je bepaalde ideeën en waarden aangeleerd of opgedrongen kreeg, en je denkpatroon is gevormd. Zelftwijfel, nervositeit, stress en faalangst kunnen hiervan het gevolg zijn. Door uit te spreken waar je mee zit en de behandeling van het gestelde thema kan er in je lichaam al meteen een vorm van ontspanning ontstaan. Het bewust worden van iets zorgt dat je gedachten er anders naar gaan kijken het ‘zelfs’ kunnen begrijpen. Dit wordt ook wel benoemd als het zich ontdoen van je beperkingen. Hiervoor worden diverse technieken en materialen ingezet.
 3. Ontgifting
  Kan bestaan uit verkeerde voeding, lastige gevoelens, terugkerende belemmerende gedachten, trauma’s, verdrongen problemen of emoties waardoor fysieke en lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Dit zijn gifstoffen in jouw systeem. Je komt tot een kern en ontgift je van bepaalde gebeurtenissen. Indien nodig wordt, homeopathie, hypnose, orthomoleculaire middelen of kuren ingezet om je fysiek te ontdoen van alle toxines.
 4. Openheid
  Ik zal je zeker verder stimuleren om steeds meer te durven staan voor wat je zelf neer wilt zetten in je leven. Door deze openheid aan jezelf en anderen ontstaat een prachtig evenwicht in zowel je gezondheid als in je levensstijl.
 5. Onderhouden
  Wanneer je gegroeid bent naar bewust zijn hoe het daadwerkelijk met je is gesteld. De huidige situatie kunnen accepteren en er dan mee aan de slag bent gegaan. Je lichaam van alle gifstoffen is verlost en je voldoende open staat voor een natuurlijke oplossing van jouw leefstijl of het gezondheidsprobleem. Dan ben je klaar voor de laatste fase. Het vast integreren van het geleerde in je levensstijl en onderhouden zodat het een duurzaam resultaat oplevert.

De 5 voedingsbronnen
De 5 bronnen waar jij je voeding vandaan haalt om je herstel te kunnen onderhouden is

 1. Gezonde voeding
  Voeding, zorgt voor een herstel op fysiek gebied door minder eten van bepaalde producten en toevoegen van een tekort aan bepaalde nutriënten oftewel voedingsstoffen. Je kan je voeding deels onderbewust koppelen aan bepaalde waarden als troost en genot, wat vlug bepaalde verslavingen in de hand kunnen werken. Ik help je deze vicieuze cirkel te doorbreken, zodat dat je je vrij en onafhankelijk kunt bewegen door daadwerkelijk tot je te nemen wat beter bij je past.
 2. Fysieke voeding
  Ontstaat doordat de organen, zenuwbanen en het skelet beter met elkaar hebben leren communiceren. Je lichaam wordt ontdaan van ontstekingen en toxines. Je lichamelijke houding wordt aangepast, zodat je soepeler kunt bewegen en je immuunsysteem beter werkt.
 3. Emotionele voeding
  Waaronder aangepaste relaties, meer zelfvertrouwen, beter zelfbeeld, grenzen aangeven, omgaan met overprikkeling en emotionele vrijheid.
 4. Mentale voeding
  In de vorm van je passie zoeken, vinden & omarmen, bewust zijn van je valkuilen en je leven creëren. Leer het vermogen om op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken.
 5. Geestelijke voeding
  In de vorm van het loslaten en positief herstellen van patronen op mentaal, fysiek of emotioneel vlak. Hierdoor volgt al een omslag in je leefwereld en herstelt jouw evenwicht tussen je bewuste en jouw onderbewuste. Je ontgift zo jezelf van ziekten. Denk hierbij ook aan de verbinding door je SQ van je EQ en IQ.

Om de behandelingen binnen Leef je Passie succesvol te kunnen laten verlopen is het uiteraard fijn als je in de zelfregulerende kracht van je lichaam gelooft en je bereid bent om op een natuurlijke manier mee te werken aan je gezondheid.

Wil je hier meer van weten, dan vraag een gratis telefoon gesprek aan of maak meteen een afspraak voor een consult.

 

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.