Emotionele Vrijheid

Neem leiderschap over je leven door aan de slag te gaan met je gevoelens en emoties.

Wanneer je het over je gevoelens hebt, kan je ze meestal precies omschrijven. Ik voel me k*t, ik voel me niet geliefd, ik voel me niet gehoord, ik voel me alleen, ik voel me misselijk, ik ben gefrustreerd en voel me woedend worden. Maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en wat ze allemaal met ons doen, begrijp je vaak niet. Emoties dwarrelen als een soort mist door ons hele lijf, net als bloed door onze vaten. Je voelt ze dan weer overal en dan op een bepaalde plek. Je vindt het raar dat ze daar zitten. Je wilt ze helemaal niet hebben, maar ze gaan niet weg. Het gevoel dat eraan vast zit kan je helemaal van slag maken.

Hoe dat kan word je duidelijker als je weet dat je gevoelens verbonden zijn aan een biochemie in je lichaam. Hierdoor zitten je gevoelens niet alleen vast aan je emoties maar zijn ook van invloed op het ontstaan en verloop van ziekten en bepalend voor je gezondheid en levenskwaliteit.

In onze cultuur denken we dat we voornamelijk rationele wezens zijn, maar is dat wel zo?
In de geneeskunde zijn de laatste eeuw ziekteprocessen steeds beter in kaart gebracht. Het resultaat is fantastisch, complexe moleculen zijn ontrafeld en de meest geavanceerde metingen kunnen worden gedaan. Maar omdat gevoelens wel reëel maar niet materieel zijn, vallen ze snel buiten een moleculaire aanpak, waardoor hun invloed op het ontstaan en verloop van ziekten onderschat wordt. Nu de biologische werking van gevoelens steeds duidelijker wordt, hoef je niet langer alleen maar gezien te worden als lichaam, maar word je meer als een compleet persoon beschouwd. Zeker bij therapeuten met een natuurgeneeskundige, lichaamsgerichte én psychosociale aanpak.Het emotionele DNA combineert de magische wereld van de gevoelens met de moleculaire biologie.

Wat heeft dit nu met Emotionele Vrijheid Techniek te maken?

Ik schrijf hierboven dat eindelijk de westerse reguliere geneeskunde steeds meer inzicht krijgt in de moleculaire biologische werking van het lichaam, waardoor het fysieke, mentale, energetische en emotionele veld meer en meer als één geheel wordt gezien. Dit wisten ze in de Chinese geneeswijze al eeuwen geleden! Daar maak je met de Emotionele Vrijheid Techniek (=EVT) dankbaar gebruik van. EVT wordt in het Engels EFT genoemd, maar ik vind het in het Nederlands veel krachtiger klinken.

Wat doet EVT?
Je gaat aan de slag om alles in jezelf wat je tegen houdt datgene te doen wat je eigenlijk zou willen doen. Het ruimt gedachten en overtuigingen die je in weg staan op. Hierdoor kan je loskomen van o.a. schuldgevoel, huilbuien, boosheid, zorgen, stress, frustratie, onzekerheid, angsten, slapeloosheid, twijfels en eenzaamheidgevoel en nog veel meer. Mij heeft het zeker geholpen om makkelijker in het leven te gaan staan.

Je kunt deze zelfhulptechniek gebruiken om:

  • Je vitaler en gelukkiger te voelen
  • Preventief beter om te kunnen gaan met een situatie
  • Je lekkerder in je vel te voelen
  • Iets beter van een afstand te bekijken zonder er diep door geraakt te worden
  • Een situatie uit het verleden los te kunnen laten

Je passie niet leven kan te maken hebben met emotionele blokkades op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. EVT brengt balans in de verstoorde energiestroom in de meridianen. Een verstoring van het energiesysteem kan worden veroorzaakt door negatieve gebeurtenissen, gedachten of herinneringen en kan gevolgen hebben op jou als persoon in de vorm van psychologische, lichamelijke of emotionele pijn. Met behulp van kinesiologie, pendel, biotensor en VAS kan de verstoring worden opgezocht. Andere mogelijkheden om de blokkades in de meridianen te behandelen en op te lossen zijn onder andere acupunctuur, acupressuur en drukpuntmassage.

Meer info of willen ervaren? Neem contact op met Leef je Passie.