Hoe werkt de PSiO Bril

 

De PSiO-bril combineert geluid, licht en stem. Het ligt geheel aan jouw programmakeuze waar je mee aan de slag gaat. Denk hierbij aan seizoensgebonden depressie, intellectueel overwerkt zijn, chronische vermoeidheid, onverklaarbare lichamelijke, mentale en emotionele klachten en slaapstoornissen.stressmanagement, vitaliteit, diepere meditatie, concentratie, pijnmanagement, jetlag, beter in slaap kunnen vallen, langer doorslapen, powernap, depressies, boulimia, denkpatronen ‘maalgedachten’ doorbreken en laat goede resultaten zien bij migrainepatiënten alsook o.a. cvs, psoriasis en fybromialgie.

De techniek achter de PSiO-bril is al gedurende meer dan 25 jaar in onderzoek en ontwikkeling en wordt gebruikt in ziekenhuizen en slaaplaboratoria.

NASA kocht een tijd geleden de PSiO-bril om de effectiviteit te testen voor het reguleren van een jetlag en stress management bij de astronauten met positief resultaat.
Hierna is gekozen om ook particulieren de kans te geven om van de programma’s te profiteren die ervoor het leven vergemakkelijken.

Ik zet de PSiObril in samen met Waterstof therapie. Hierdoor wordt je positief aan het werk gezet op zowel fysiek als mentaal vlak. Interesse?

Mogelijk wil je wat meer weten over waterstof?
Waterstof neutraliseert slechte vrije radicalen. Het ondersteunt de immuunfunctie en de zelfgenezing van het menselijk lichaam. Door inhalatie kan waterstof snel doordringen in de cellen van de vitale organen om de functie van het lichaam te verbeteren.
Denk hierbij aan:
Verbeteringen van allergie symptomen, vermindering van gewrichtspijn, vermindering van chronische vermoeidheid, nuttig bij diabetes, ondersteunend voor hartaandoeningen, bestrijdt oxidatieve stress, verbetert celhydratatie, versterkt het immuunsysteem en heeft een sterk anti-inflammatoire werking.

Meer info of willen ervaren?

maak afspraak

Het ziet er een beetje futuristisch uit. Een bril op je neus waar intens en pulserend licht het doel heeft om je brein te ontstressen terwijl relaxerende stemmen en muziek jou naar andere oorden brengen. Eerlijk, ik heb lange tijd de boot afgehouden. Omdat ik het niet kende, omdat ik het wellicht ook niet helemaal vertrouwde en omdat ik me moeilijk kon inbeelden hoe een bril me in godsnaam zou helpen. Toen ik de bril zelf ging testen en ik ook het verhaal achter de bril leerde kennen, was ik meteen verkocht en geef ik nu DEMO afspraken van een 1/2 uur je de kans te geven om met dit product in aanraking te komen.  

De code van ons brein kraken

Op een dag komen we tot de vaststelling dat het zo niet verder kan. We beseffen met ons hele verstand dat het leven dat we leiden (of lijden) te veel van ons vraagt, te stresserend is en dat we dringend aan de alarmbel moeten trekken. Ons hoofd kan het niet meer aan. Ons brein crasht. En wat dan? Dan is het alleen maar “work in progress” om zelfinzicht te krijgen en hiermee aan de slag te gaan. Toch? Zo eenvoudig is het niet. Iemand met een burn-out is volledig uitgeput en zijn of haar brein kan niet zomaar terug tot rust komen. Omdat de hersenen de centrale computer zijn van het menselijk lichaam is het niet verwonderlijk dat al de andere systemen in het lichaam ook crashen. Een hele reeks van psychosomatische stoornissen kunnen optreden, waardoor je niet meer normaal kan functioneren.

Het brein van de mens is als een ijsberg

“Een mens is als een ijsberg: 5% is zichtbaar en dat is het bewuste. Alle opleidingen en trainingen en de meeste coachings richten zich daar op. Het is ook met dat stukje van onze hersenen dat we aan de slag gaan als we bewust uit die burn-out willen geraken. Maar 95% van wie we zijn en wat ons drijft is onder water of is het onbewuste en onderbewuste.”

Als hypnotherapeut ben ik bekend met zowel de bewuste als de onderbewuste brein van de mens. Samen met jou ga ik op zoek naar een toegang en ga dan aan de slag om antwoorden te vinden en oplossingen te geven aan een bepaalde klacht. Hoe mooi is het om het onderbewuste ook thuis via een bril aan het werk te kunnen zetten terwijl je lekker ontspant.

Ons reptielenbrein in overlevingsmodus

Bijna alle problemen waarmee de mensheid heeft te kampen zijn het gevolg van het leven vanuit het zogeheten reptielenbrein, ook wel hersenstam genoemd (dit is ons oerbrein, waarmee we worden geboren en wat we instinctief gebruiken). Vanuit het reptielenbrein ontstaat koelbloedig gedrag, gebrek aan empathie, territoriaal gedrag, beheersing, bezitsdrang, machtswellust en agressie. Ook de reactie op stress ontstaat in het reptielenbrein als een instinctieve drang om te overleven. Stress is dus een gezonde lichamelijke reactie om te overleven. Deze overlevingsdrang houdt echter geen rekening met het verhaal achter de stress (dat helemaal niet zo levensbedreigend is als het voor het reptielenbrein lijkt) waardoor het lichaam vecht voor het leven. Wanneer je dit scenario langdurig herhaalt, raken het brein en het hele lichaam uitgeput.

De PSiO-bril als zelfhelend en preventief hulpmiddelimg_5698

Hoe kunnen we nu eenvoudig toegang krijgen tot ons brein en dit in een staat van ontspanning brengen? Met de PSiO-bril! Ik gebruik nu de PSiO-bril in mijn eigen praktijk voor burn-out, cvs, slaapproblemen, hoofdpijnen, vermageren, stoppen met roken, mindfulness en nog meer. Thuis gebruik ik de bril om in te slapen, te vermageren, happy te ontwaken, tegen jetlags, om korte powernaps te doen, te relaxen en hoofdpijn te behandelen.

De bril werd oorspronkelijk ingezet in de ruimtevaart en later ook bij operaties. Ook in Silicion Valley gebruiken befaamde bedrijven als Facebook de bril om werknemers  de nodige rust en ontspanning te geven. En er is goed nieuws: sinds 2016 is de bril ook toegankelijk voor het grote publiek. Het is misschien maar een detail, maar deze bril is een Belgische uitvinding. Alleen jammer dat hij zo weinig bekendheid heeft in het Franse landsdeel en alle Franstalige landen. Daarom deze lange uitleg in het Nederlands want ik wil graag dat de PSiO-bril ook meer bekendheid krijgt in Nederland en Nederlanstalig België en zo voor nog meer mensen een hulpmiddel kan zijn.

Wat doet de PSiO-bril ?

In amper 10 minuten tijd brengt de PSiO-bril het menselijk brein dat helemaal gestresst is tot volledige relaxatie. Dit geeft de hersenen de kans om volwaardig te recupereren. Via fel en pulserend licht dat op de bril geprojecteerd wordt in combinatie met relaxerende stemmen en muziek worden de hersenen begeleid naar een staat van pure ontspanning.

Het verhaal achter de PSiO-bril

Astronauten draaien in amper 90 minuten rond de aarde. Dat wil zeggen dat hun natuurlijk bioritme van 24u binnen de kortste keren volledig verstoord is. Bovendien zitten ze voor een langere periode opgesloten in een conservenblik met kosmonauten van andere landen en culturen. Als het hen te veel wordt kunnen ze niet even met de hond gaan wandelen.

NASA zocht daarvoor naar een oplossing om enerzijds het slaap- en waakritme te regelen en anderzijds de stress te regelen. Psychomed, een Belgisch bedrijf dat 25 jaar medische research heeft verricht, kwam met een spectaculaire uitvinding: de PSiO licht-en relaxatietherapiebril. Het principe van de werking is zo oud als de mensheid.’ s Morgens straalt het blauwe licht van de opkomende zon door de oogleden van de slapende mens om de melatonineproductie die hem in slaap deed vallen te stoppen . ’s Avonds zet het rode licht van de ondergaande zon diezelfde melatonineproductie weer op gang, zodat men terug in slaap valt. De PSiO-bril produceert exact dezelfde kleur van licht en helpt de astronauten om regelmatig diep en gezond te slapen en uitgerust terug wakker te worden. Daarom dat internationale reizigers deze bril ook gebruiken om een jetlag te voorkomen.

Hieronder een lijstje van programmamogelijkheden van de PSiO-bril:

 • Makkelijker en/of beter in slaap vallen
 • Sneller beter ontspannen in een korte tijd
 • Hoofdpijn verlichten
 • Door een powernap van 15 minuten toch nog die lange autorit  maken
 • Beter herstellen van een jetlag
 • Nu echt willen stoppen met roken
 • Makkelijker afvallen
 • Af komen van een seizoensgebonden depressie
 • Helpen bij chronische vermoeidheid
 • Onverklaarbare chronische klachten verlichten
 • Intellectueel overwerkt zijn
 • Mentale en emotionele klachten
 • Slaapstoornissen
 • Stressmanagement
 • Meer vitaliteit
 • Diepere meditatie
 • Betere concentratie
 • Pijnmanagement
 • Langer doorslapen
 • Powernap
 • Depressies
 • Boulimia
 • Denkpatronen ‘maalgedachten’ doorbreken
 • Fybromialgie
 • Psoriasis
 • CVS
 • Migraine
 • etc.

Wil je een DEMO? en de bril eens proberen? Kom dan naar de demo dagen en avonden of vraag om een persoonlijke afspraak.

Kies voor jezelf en maak je leven zo aangenaam mogelijk.