Meridianen Behandeling

Stel je voor dat je lichaam een driedimensionale landkaart is, dan zou je een heel netwerk van onzichtbare wegen zien die allemaal met elkaar in verbinding staan. Al die wegen fungeren als elektrische circuits.

Die circuits heten meridianen en zijn verbonden met weefsels, organen, atomen, cellen, botten en pezen in het lichaam. De energie die door deze meridianen stroomt wordt in de Chinese geneeskunde levenskracht oftewel Chi genoemd. Zolang je emotioneel en fysiek niet goed in vorm bent ontstaat een blokkade in de doorstroming van energie.

Duizenden jaren geleden zijn de meridianen ontdekt door Chinese geneeskundigen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn meridianen energetische banen die acupunctuurpunten met elkaar verbinden. Via meridianen en acupunctuurpunten kunnen de verschillende delen van het lichaam met elkaar communiceren.

Acupunctuurpunten en meridianen blijken meetbaar en er is in en op het menselijk lichaam een netwerk van acupunctuurpunten. Technici hebben een apparaatje ontwikkeld dat acupunctuurpunten kan opsporen: de elektrische puntzoeker. Het geeft een bepaalde toon als je het over een plek van de huid met verminderde huidweerstand beweegt. Zo’n plek is dan een acupunctuurpunt.

Wetenschappers hebben ook ontdekt dat een acupunctuurpunt een scherp cilindrische opening in de bovenste laag van het spieromhulsel van het lichaam is. Een acupunctuurpunt heeft een diameter van 2 tot 8 mm. Deze kleine openingen in de bovenste spierlaag wordt omhuld door een laag bindweefsel. In dat bindweefsel loopt een bundel van zenuwcellen en bloedvaten. Het ‘aanprikken’ van een bepaalde acupunctuur plek op de huid veroorzaakt een effect in de hersenen. Het verhoogt de activiteit in de visuele cortex. Ook heeft het prikken invloed op de structuur van de hersenen.

Acupunctuurpunten zijn de laatste jaren ook onderzocht met de modernste biochemische methoden. Het blijkt dat acupunctuurpunten hele specifieke eigenschappen bezitten, zoals een verhoogde concentratie van bepaalde enzymen en neurotransmitters. Verder blijkt dat stimulatie van bepaalde acupunctuurpunten directe fysiologische effecten heeft, die gestuurd worden vanuit een belangrijk hersencentrum, de hypothalamus.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt verder dat acupunctuur de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers in de hersenen en in het ruggenmerg stimuleert. Bijvoorbeeld neurotransmitters als endorfines en dynorfines. Met het behandelen van de acupunctuurpunten kunnen daardoor veel begrepen en onbegrepen chronische en acute pijnen behandeld worden. Zoals hoofdpijn, migraine, pijnen na een beroerte, fibromyalgie en neuropathie. Verder pijnen bij MS, kanker, gordelroos, artrose, reuma en chronische spierziekten.

Wetenschappers ontdekten dat behandeling van de acupunctuur punten ook de productie van weer andere neurotransmitters en van bepaalde enzymen in de hersenen stimuleert. Deze stoffen hebben eveneens een belangrijke functie bij het verminderen van pijn. En bij het bestrijden van depressies, angsten en stressklachten. Verder blijkt uit onderzoek dat dit de ingang is om ontstekingen te remmen. Dit is belangrijk bij de bestrijding van migraine en van reumatische aandoeningen.

Daarnaast normaliseert acupunctuur de bloeddoorstroming in de hersenvaten. Dit is van belang bij het behandelen van de restverschijnselen van een beroerte. Ook bij de bestrijding van hoofdpijn en migraine is normalisering van de bloeddoorstroming belangrijk.

Door acupressuur, acupunctuur, Raymedy scan, drukpuntmassage of de emotionele vrijheid techniek toe te passen op de meridianen of op de verstoorde meridianen afgestemde remedies te gebruiken kan je de blokkades die de weg naar je organen verstoren opheffen en je zowel fysiek, emotioneel als mentaal beter voelen.

Meer info? Neem contact op met Leef je Passie.

Meteen aan de slag?

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.