Naturopaat

Naturopathie betekent: een alternatieve geneeswijze met een holistische benadering, die een gezonde geest in een gezond lichaam centraal plaatst. Ik ben o.a. natuurgeneeskundig, lichaamsgericht en psychosociaal therapeut met een brede blik, achtergrond en ervaring. Om het gemakkelijk te houden gebruik ik voor mijn werkwijze het woord naturopaat.

Dat betekent dat we samen kijken naar je leefwijze, voedingspatroon, emotioneel, geestelijk, mentaal en fysiek welzijn. Ik kijk dus zeker niet uitsluitend naar de klachten die je op dit moment hebt, maar onderzoek samen met jou de essentie, de reden, de kern, waardoor deze klacht is ontstaan, maak je daar bewust van en behandel deze. Kort gezegd help ik je o.a. bij klachten, die in de klassieke geneeskunde in de SOLK-groep wordt geplaatst als onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten of als psychosomatisch worden gediagnostiseerd, waarover meestal in de reguliere zorg wordt gezegd dat je er mee moet leren leven. Graag help ik je op weg naar een leven, waarin jij je lekker in je vel voelt. Dus ook als je zelfbeeld niet strookt met wat je in de spiegel ziet of uitstraalt naar anderen.

Preventief werken
Ik werk in eerste instantie preventief om ergere gezondheidsklachten te voorkomen en benader jou en de klacht gelijk de klassieke geneeskunde het geval is. Dit ziet er als volgt uit.

  • Je bloed wordt onderzocht.
  • Diverse vragenlijsten passeren de revue.
  • Bekeken wordt hoe jouw lichaam reageert op wat je eet.
  • Je energie wordt gemeten.
  • Je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid wordt visueel gemaakt.
  • Ik scan hoe het met je passie en leefstijl is gesteld.
  • en onze gesprekken zorgen voor een totaal beeld over hoe jij in het leven staat, je diepere verlangens zijn en waar je fysiek, mentaal en/of emotioneel tegenaan loopt.

Doen er zich, ondanks het preventieve karakter, gezondheidsproblemen voor, dan word je begeleid naar een evenwichtiger en gezonder leefpatroon. Conform de naturopathie werk ik uitsluitend aanvullend aan de klassiek geschoolde arts.

Hoe werk ik als naturopaat zijnde?
Ik maak gebruik van een combinatie van in totaal vier behandelingsvormen, bestaande uit het spirituele, het mentale, het emotionele en het lichamelijke. Volgens mij ontstaat een aandoening, wanneer er een disbalans is in of tussen deze vier gebieden. Ziekten kunnen o.a. ontstaan wanneer lichamelijke klachten of signalen die je lichaam uitstuurt, onderdrukt worden door emotioneel eten, door overmatig alcoholgebruik en door medicatie of wanneer je afweersysteem is aangetast en niet alleen door bacteriën, virussen of door een slecht functionerend orgaan.

Een naturopaat moet vooral goed kunnen luisteren
Mijn belangrijkste taak is dus om bij jou tussen de regels door te luisteren om jouw klachten te kunnen achterhalen en juist in te schatten tijdens elk consult om de dieper liggende oorzaken ervan naar boven te halen. Dat gaat in vele gevallen om dikwijls lang verborgen problemen. Om trauma’s of gedachten uit je verleden. Jouw denken en voelen kan onbewust anders zijn dan wat je mij vertelt en echt ervaart.

Begeleidingsvormen
N.a.v. alle onderzoeken en gesprekken wordt een op maat gemaakt behandelprotocol voor jou samengesteld, welk ieder consult weer kan worden bijgesteld. Daarbij kunnen verschillende behandelingsmethodes aan bod komen. Denk hierbij aan voedingsadvies, allerlei ontspanningsoefeningen, gesprekstherapieën, ademtechnieken, kuren, body & mind language, gedragstherapie, hypnose, homeopathie, bachbloesemtherapie, natuurgeneeskunde, lichaamsgerichte psychotherapie, psychosociale therapie, kinesiologie, orthomoleculaire & fyto supplementen, opstellingen, kaarten, acupuntuur, oosterse geneeskunde, meditatie en visualisatie, nlp, mindmappen, psio, itovi, raymedy, nes scan of doorverwijzingen naar massagetherapeuten, fysiotherapeuten, huisarts, osteopaat, psychologen of zelfs psychiatrische begeleiding. Om mijn soort van behandelingen succesvol te kunnen laten verlopen is het uiteraard fijn als je in de holistische benadering gelooft en je bereid bent om op een natuurlijke manier mee te werken aan je gezondheid. Ik geloof immers in de zelfregulerende kracht van je lichaam.

De behandeling bij mij verloopt via 5 pijlers en help je graag aan de 5 voedingsbronnen die jij nodig hebt.

Wil je hier meer van weten, dan vraag een gratis telefoon gesprek aan of maak meteen een afspraak voor een consult.

 

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

Wil je kort en krachtig weten hoe gezond je bent?

Geef dan je gegevens aan mij door en ik zorg dat je de test gratis kunt doen. 

Extra hulp voor later

Naast de GPS-vragenlijst werk ik ook met de EMB test, waardoor we de antwoorden van de vragen samen kunnen voegen met de gegevens van de bloedtest.

Ook de metingen van de Raymedy, de NES en de iTOVi werken mee aan een betere gezondheid en een spoedig herstel op zowel fysiek, mentaal, geestelijk als emotioneel vlak.