Neurotransmitterprofielbepaling

Het menselijk lichaam bestaat uit water, moleculen, enzymen, bacteriën, virussen en nog veel meer kleine organismen. Dit alles is nodig voor een goede samenwerking tussen de organen, cellen, systemen, emoties en ons gedrag. Denk bij gedrag aan de basisbehoeften, zoals slapen, waken, eten, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen.

De boodschappers in ons lichaam die deze samenwerking regelen en in grote mate bepalen hoe wij ons voelen en wat wij doen zijn de neurotransmitters. We hebben meer dan honderd bekende neurotransmitters in ons lichaam en hersenen. Onze hersenen bevatten miljarden neuronen, die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Al het voedsel dat we eten en het drinken, de medicijnen en de voedingssupplementen die we tot ons nemen, heeft invloed op onze neurotransmittersystemen.

De belangrijkste neurotransmitters zijn o.a. acetylcholine, dopamine, GABA en serotonine. Met behulp van voedingsadvies, uitleg en bewustwording waarom je doet zoals je doet en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden worden en ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen zonder de normale diepgaande gesprekken of oefeningen.

Als je lichaam niet de juiste informatie en voedingsstoffen ontvangt kan het niet optimaal functioneren. Zeker bij neurotransmitters kan dit ervoor zorgen dat je lastiger om kunt gaan met stress en sneller overprikkeld raakt.

Om erachter te komen hoe het gesteld is met de informatie en voedingsstoffen richting je neurotransmitters is het mogelijk om een neurotransmitter profielbepalingstest te doen.

Deze wordt dan voordat je op consult komt digitaal door jezelf ingevuld en tijdens het consult besproken.

Maak een afspraak met de tekst ‘neurotransmittertest’ en ontvang de twee links voor deze test.
Tijdens je consult bespreken we de uitslag en zullen we er dieper op ingaan wat dit voor jouw betekent.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.