Psychosomatiek

Hieronder staat uitgelegd wat wordt verstaan onder psychosomatische klachten welke door Leef je Passie worden behandeld via diverse methodieken. Welke methodiek het beste bij je past zal tijdens ons gesprek worden uitgezocht.

Bewezen is dat psychische klachten zich kunnen uiten in lichamelijke klachten en andersom. Deze medisch onvoldoende verklaarbare klachten worden ook wel psychosomatische klachten genoemd. Deze naam is ontstaan uit een samenstelling van ‘psycho’ afgeleid van ‘psyche’ oftewel geest en ‘somatisch’ afgeleid van ‘soma’ en betekent lichaam.

Wat zijn psychosomatische klachten?
Je merkt dat lichamelijke ongemakken erger worden en gaat naar de huisarts. Deze luistert aandachtig naar je verhaal, laat je bloed nakijken, foto´s maken, geeft medicijnen of stuurt je door naar een specialist. Terug voor de uitslag blijkt dat – op dat moment – het niet mogelijk is om vanuit de kennis en ervaring van het betreffende medische specialisme een verklaring te geven voor je lichamelijke klacht. Meestal word je dan verteld dat je er mee moet leren leven.

Indien uit het onderzoek geen fysieke oorsprong naar voren komt kan de arts je doorsturen naar een therapeut. Deze kan, complementair aan de reguliere zorg, op geestelijk, lichamelijk, mentaal of emotioneel vlak de oorzaak van de klacht onderzoeken en je begeleiden om beter met de klacht om te kunnen gaan of zelfs een klachtenvrij leven.

Meer info of willen ervaren?

maak afspraak