Leef je Passie

8 tips om beter naar je intuïtie te luisteren

By juni 5, 2020juni 11th, 2020No Comments

Intuïtie is een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat dit te beredeneren is. Het kleine stemmetje in je hoofd, het engeltje op je schouder. Het ondefinieerbare ‘Ik weet niet waarom, maar het vóelt gewoon goed’. Iedereen heeft ingevingen alleen hebben we geleerd om ons verstand meer de boventoon te geven en het ‘wat anderen er wel niet van zullen denken’.

Hieronder tref je al 8 tips aan, om beter naar je intuïtie te luisteren. Er zijn er veel meer. Deze komen o.a. in de Tijd voor jezelf retraite van 1-dag aan bod.

In deze tijd LIJKT het vertrouwen op je intuïtie en de ontwikkeling hiervan niet meer zo belangrijk dan eeuwen geleden, toen we afhankelijk waren van ons voorgevoel. Ons ‘gutfeeling’, buikgevoel of ‘intuïtie’. We hebben nu internet… toch? en app’s?

Je kijkt nu op app’s, zoals buienrader voor het weer of op ‘zoek vrienden’ om te weten waar iemand is.

Het contact met onze eigen ‘intuïtie app’ zijn we een beetje verloren. Toch heeft iedereen een eigen intuïtie. Wanneer je ernaar luistert zal je verstelt staan van wat je diep van binnen al weet.

Hoe goed jij op je intuïtie bent afgestemd en durft te vertrouwen hangt af van verschillende factoren, zoals, opvoeding, ervaringen in de kindertijd, je eigen interesse hierin en de reactie van anderen. Het is aan jou hoe ver jij gaat in het vertrouwen op jezelf, je eigen inzichten, gevoelens, emoties en ga zo maar door.

Wie heeft weleens de beste ingevingen in rust als je aan het douchen bent en vergeet deze op te schrijven? Het lastige is dan dat je ze achteraf niet meer kunt herinneren. Deze ingevingen komen meestal heel kort langs. Probeer hier weer steeds meer naar te luisteren. Je weer terug verbinden met jezelf, de eigen natuur en intuïtieve wereld helpt je om keuzes te maken die echt bij je passen.

Kan jij je voorstellen dat jij je als klein kind makkelijk op je intuïtie kon verlaten? Dat je dat deed met spelletjes, wegrennen als je het niet pluis vond, maar ook met wat je at, met wat je wel en niet lustte en of je al dan niet honger had? De meeste kinderen luisterde veel beter naar wat ze voelde of van binnen ingegeven kregen.

Lees de volgende tips om je weer op de intuïtieve route te zetten.

De 8 tips:

 1. Sta echt stil bij de ideeën op die je o.a. wandelend en onder de douche krijgt.
 2. Durf niet meteen naar oplossingen te gaan zoeken als je een vraag hebt, maar neem tijd.
 3. Benut je eigen creativiteit weer.
 4. Sta stil bij waar je als kind blij van werd.
 5. Verander het blikveld van je ogen. Gebruik ze als een verrekijker.
 6. Luister naar, proef, raak aan en ruik bewuster jouw omgeving.
 7. Gebruik kaarten om je onderbewuste helderder geformuleerd te krijgen.
 8. Creëer stilte om met je innerlijke ik in contact te komen o.a. tijdens een retraite.

Bijvoorbeelden waaraan je merkt dat je naar je intuïtie luistert:

 • Een trein later pakken vanuit een voorgevoel en later blijkt dat de volgende trein niet gaat, bussen onder weg zijn want de vorige trein had een botsing met een persoon. Je hebt dan geluisterd naar je intuïtie.
 • Het voorgevoel hebben dat er iets anders is dan anders, maar je kan er de vinger niet opleggen, waardoor je een andere beslissing maakt dan die je logischerwijs zou hebben gemaakt.
 • Toch maar een andere weg rijden naar het werk of toch eerder de deur uit gaan naar je werk of net later, waardoor je een file vermijdt.
 • Een sollicitante niet aannemen, omdat je buikgevoel aangeeft dat zij toch niet je juiste is op die plek ondanks dat ze alle papieren heeft.
 • Plots denken aan iemand en diegene je dan net opbelt.

Hoe fijn zou het zijn als jij je weer meer op je intuïtie verlaat voor wat betreft keuzes op alle gebied. Denk hierbij ook aan wat echt goed voelt op gebied van voeding, beweging en luisteren naar je lichaam voor je gezondheid.

Dan is een dag alleen met jezelf de manier om weer diepgaand contact te maken met jouw intuïtie. Meld je aan en ervaar weer al je zintuigen. Verbaas je over de rust, ruimte en inzichten die er in je ontstaan.

Tijd voor jezelf?

Dan is het tijd voor een 1-daagse retraite

Rust nemen is goed voor je en niet alleen om even op adem te komen. Het is o.a. goed voor de drukte in  je hoofd, je spijsvertering en je emotionele vertering. Maar ook om ruimte te maken in jezelf om voor jezelf op een rijtje te krijgen wat voor jou belangrijk is in je leven en hoe je verder zou willen gaan. Kortom weer te vertrouwen op je eigen intuïtie.

MELD JE AAN