Leef je Passie

Kleine aanpassingen hebben al grote gevolgen

By juli 1, 2020juli 4th, 2020No Comments

Laatst kreeg ik de vraag hoe het nu eigenlijk zit met veranderen.

Moet ik dan gaan emigreren, plaatsen vermijden, andere vrienden maken, mijn baan opzeggen, me anders gedragen dan dat ik ben?

Mijn antwoord is dan steevast dat dit niet de oplossing is. Maar wat dan wel?

Verschuivingen
Het gaat niet om de anderen of de omgeving waar je in bent. Het gaat om jou. Hoe jij de verschuivingen in gedachten, emoties, gevoel bij jezelf maakt en toelaat. Kleine verschuivingen in jezelf maken naar jou, degene die je bent, en zorgen voor een verandering van het ongewenste patroon in jouw omgeving en overgaan naar de gewenste levensstijl.Vaker zitten we zo vast in een bepaald patroon dat we een tunnelvisie krijgen en niet meer helder na kunnen denken. Als een bepaalde gebeurtenis, waar we last van hebben, zich dan vertoont dan gaan we op de automatische piloot weer dezelfde niet gewenste handelingen uitvoeren als we voorheen deden. Denk aan toch weer naar de koelkast lopen of geïrriteerd of angstig raken door een bepaalde manier van kijken door iemand naar jou of geen nee durven zeggen.

Soms kan een kleine verschuiving echt voor een prettige andere kijk op o.a. je gezondheid, eetgedrag, relatie, werk, gedachtepatroon, emotionele reacties of omgeving geven.

Leer anders om te gaan met bepaalde dingen, waardoor het leven weer leuker wordt.
Lees onderstaande voorbeelden op gebied van eetpatroon en angstgevoelens.

Verandering van eetpatroon.
Patrick wil graag een paar kilo’s kwijt met de virtuele maagband. Hij had de ervaringen van andere clienten gelezen en wil er voor gaan. We bespreken zijn eetgedrag en in het gesprek geeft hij duidelijk aan dat hij toch zeker een aantal eetmomenten wil behouden. Zoals het nemen van een koekje als hij een kop koffie. Een tijdje verder in het gesprek stelt hij zelf zijn eigen mening bij en is zich bewust waarom hij steeds een koekje ‘denkt’ nodig te hebben bij de koffie. Twee weken later komt hij weer op consult en meldt vol trots dat hij geen koekje meer heeft aangeraakt en ook helemaal niet meer de behoefte heeft om eentje te pakken bij de koffie. Hij is al 3 kg kwijt.

Angst voor loslopende honden.
Guus is een stevige man die je niet zomaar even omduwt. Hij laat niet met zich sollen en weet heel goed wat hij wel en niet wil. Alleen als hij een loslopende hond ziet. Dan loopt hij graag een blokje om. Hij wil hier vanaf en vraagt om hulp. Tijdens het consult gaan we op zoek naar de eerste keer dat hij deze reactie had. Van daaruit zoeken we naar de kern van het probleem. Ik leg hem uit hoe wij samen aan de slag gaan en zijn denkwijze over honden in het algemeen en loslopende honden in het bijzonder gaat veranderen. De emotie die opkomt bij alleen al het weten dat daar een hond losloopt bij hem weg gehaald. Door daarna zelf zijn reactie te ervaren bij de gedachte alleen al geeft hem stof tot nadenken. Wil hij deze reactie behouden of veranderen. Hij wordt zich stapsgewijs bewust van zijn handelen en gevoelens. Klopt dit met de realiteit? Door bepaalde vraagstellingen komt hij zelf tot een eigen oplossing en maakt de verandering die bij hem past, waardoor hij anders met honden om kan gaan. We zijn daarna gaan wandelen en hebben de proef op de som genomen. En ja hoor, daar was een loslopende hond. Guus keek me triomfantelijk aan stapte vol vertrouwen op de hond af.

Zo kan ik nog wel tig voorbeelden noemen.

Snakken naar vrijheid.
Een vrouw, zeg Chantal, die dacht dat het enige wat zou kon doen om een beter leven te krijgen was om te gaan scheiden. Ze snakte naar vrijheid. Ze hadden samen al een keuze gemaakt, als tussenstap, want houden doen ze nog wel van elkaar maar samen leven was best een lastige. Waarom wisten ze eigenlijk niet. Chantal verhuisde naar een flatje zonder haar kinderen en ging naar haar werk. Hij bleef in het huis, verzorgde de kinderen en bracht ze naar het dagverblijf. Zij kwam op afgesproken tijden op bezoek. Een maand later merkte ze dat dit toch ook niet de oplossing was. Het liefst zou ze emigreren en helemaal weg gaan van alles en iedereen! Dit vond ze zelf eigenlijk best wel een verontrustende gedachte, want dat zou ze, naast haar baan opzeggen, ook afscheid moeten nemen van haar kinderen of ze mee nemen en haar man de kinderen onthouden…. Ze koos ervoor om op consult te komen. We zijn naar de kern, de reden waarom ze zo naar vrijheid snakte gegaan. Toen deze helder was en dit samen met haar man besproken had werd het snel een hele andere relatie. Ze is totaal een half jaar in het flatje gebleven en verhuisde daarna terug naar haar man en kinderen. Ze zijn nu gelukkiger dan ooit. Een paar kleine aanpassingen en beiden werkend aan de communicatie in hun relatie heeft dit wonder volbracht.

Overgewicht maar niet in aanmerking komen voor een operatie.
Op gewicht blijven of je lekker in je vel voelen is niet altijd even gemakkelijk. Karel weet hier alles van. Zijn BMI is rond de 40 en komt niet in aanmerking voor de operatieve maagverkleining. Zijn humeur wordt hier niet leuker van. Hij is op zoek naar alternatieven en wil er echt alles aan doen weer beter in zijn lijf te zijn. Onder begeleiding van Leef je Passie is zijn voedingspatroon, emotioneel, mentaal en fysiek welzijn onder de loep genomen en krijgt hij een andere kijk op zichzelf en hoe hij in het leven staat. Zijn BMI gaat geleidelijk omlaag en blijft omlaag. Het leven ziet er meteen een stuk luchtiger uit. Loop je hier, net als Karel tegenaan of ken je mensen die af willen van het gejo-jo en beter in hun vel willen zitten. Dan help ik je graag verder.

Mijn passie leven.
Deze reactie van een client wil ik je ook niet onthouden. Toen zij inzag dat de drempel, die ze voor haarzelf heel hoog had geplaatst door gevoelens, emoties en gedachten hierover, eigenlijk maar een klein stapje was kon ze de verandering in haarzelf maken. Ze keek heel anders tegen problemen aan en zag oplossingen. ‘Dankbaar voor het leven dat ik nu leid. Dit is ontstaan door eindelijk het lef te hebben en te tonen door te kiezen en mijn passie te leven. Ik heb mijn drempelvrees overboord gegooid en heel wat spinnenwebben opzij geschoven. Nu mag en kan ik dagelijks genieten, gelukkig zijn en mijn passie leven op mijn manier.’ 

Allergische reacties.
We vergeten vaker dat een allergische reactie meteen ook ons immuunsysteem naar beneden haalt. Zeker in deze tijd niet zo fijn. Wist je dat je niet alleen allergisch reageren op pollen of eten, maar ook op mensen? Dat je daardoor niet lekker in je vel komt te zitten, te weinig energie hebt en niet vooruitkomt met werken? Frustraties kunnen zelfs voor jeuk momenten zorgen. Net zo erg als verkeerde voeding of een zwak immuunsysteem en zorgen voor een ziek lichaam. Ben dit voor en laat je begeleiden naar een gezonder en meer bij jou passend leven.

Herken je jezelf en wil je hiermee aan de slag?

Een afspraak maken is altijd mogelijk.

Veranderingen aanbrengen kan helpen bij zowel fysieke, mentale, emotionele of energetische klachten. Ik help je graag verder om weer beter in je vel te zitten.

Maak een afspraak