Leef je Passie

De voordelen van basenpoeder en water

By april 20, 2020april 25th, 2020No Comments

Balans in je lichaam door evenwicht in zure en base is vaak ver te zoeken. Stress, verkeerde voeding, weinig beweging, langdurig gebruik van medicijnen en zelfs een verkeerde ademhaling zijn hiervan de reden en de sterkste verzuurders van je lichaam.

In deze welvaart staat gaat het vaak om makkelijk en snel. Ook met eten. Hierdoor is de snelle hap in de vorm van kant en klaar maaltijden of de Mc-Donalds van deze wereld vaker heel populair. Aan deze voeding zijn meestal E-nummers toegevoegd die eigenlijk niet zo goed zijn voor je lichaam. Daarnaast heeft de voeding die je nu eet over het algemeen minder voedingsstoffen, vitaminen en mineralen dan voorheen. Dit heeft een verzurende werking op je lichaam. Er is hulp nodig om het lichaam weer in evenwicht te brengen. Dat kan op een goedkope wijze met bijvoorbeeld met het drinken van water en het gebruik van kaliumbicarbonaat en -citraat.

Beide vormen neutraliseren een te zure pH (ver onder de 7,4) en brengen het lichaam weer in evenwicht. Dit kan je makkelijk thuis doen door het gebruiken van basenpoeder, welke te koop is bij diverse winkels op het gebied van vitaminen, mineralen en andere gezondheidsproducten in de vorm van losse poeder of in tabletten, maar ook bij de supermarkt tussen de bakspullen.

Een verzuurd lichaam is uit balans. Daarin kunnen de lichaamscellen niet goed functioneren. Een teveel aan zuren in het lichaam wordt afgevoerd naar spieren, pezen, onderhuids bindweefsel, de huid en gewrichten. Dit verstoort het enzymatische proces voor botten en kraakbeen en neemt de zuurstofvoorziening af. Daarom is het belangrijk dat je zelf je zure-base-evenwicht hersteld.

Waarom?
Een verzuurd lichaam kan vanaf je dertigste levensjaar, verstrekkende gevolgen hebben in de vorm van o.a. gewrichtsklachten, allergieën, huidproblemen en vermoeidheid. Vermoeidheid is een fenomeen waar bijna iedereen, vaak door verzuring en stress, steeds meer mee te maken krijgt. Dit komt door het terugvallen van de productie van adenosinetrifosfaat of ATP in je lichaam. ATP is voor de cel het universele energierijke middel voor alle processen in de cel die energie kosten, zoals celgroei, productie van hormonen en spijsverteringsenzymen, cel herstel en andere scheikundige reacties in de cel. ATP is dus belangrijk voor zowel je lichamelijke en geestelijke energie. Wanneer de productie terugvalt treden vermoeidheidsklachten op. Is de vermoeidheid ontstaan door verzuring dan verdwijnt deze door het gebruik van bijvoorbeeld basenpoeder en water.

Wanneer en hoe toepassen
Allereerst check je een paar dagen de pH van je urine. Hoe je dat doet leg ik in een gratis e-book uit. Blijkt de pH te zuur dan is het tijd om o.a. basenpoeder en water te gebruiken. Je kan dit kopen in de vorm van tabletten of doet de voorgeschreven hoeveelheid poeder in een kan of glas water en drinkt dit gedurende de dag. Het lost ook gemakkelijk op in vruchten- of groentesap. Zeker bij een verzuurd voedingspatroon is het drinken van dit basisch water een zeer effectieve methode om de aanmaak van zure afvalstoffen in het lichaam te neutraliseren, waardoor je meer energie hebt, een gezondere huid krijgt en je zowel fysiek als mentaal beter in je vel voelt.

Goedkopere alternatieven

  1. De goedkoopste mogelijkheid is je voedingspatroon aanpassen. Neem een lijst van basische voedingsproducten en stel hiermee je maaltijden zoveel als mogelijk samen. 
  2. Koop Baking Soda in de supermarkt, te vinden in het schap tussen de bakspullen en gebruik dit poeder. Houd er wel rekening mee dat Baking Soda iets anders is dan soda en bakpoeder. Deze worden hier niet bedoeld.

Hoe Baking Soda te gebruiken heb ik uitgelegd in een GRATIS e-book. Hierin staan de voordelen van basenpoeder en water in uitgelegd en een paar recepten, waaronder een 5-daagse kuur, want basenpoeder kan je op diverse ten voordele van je gezondheid gebruiken.

Druk op onderstaande knop om het e-book per mail te ontvangen. Je treft hierin diverse tips aan om je lichaam basisch te maken en een tabel aan van basische voedingsmiddelen die je helpen je leven weer in balans te brengen. Maak gebruik van deze kans en herstel je lichaam naar een gezondere, vitalere en slankere vorm.

Zelf je voeding testen 

Een paar keer per jaar wordt de tweedaagse cursus biotensor gehouden. Hierin leer je alles wat je nodig hebt om zelf te testen elke voeding voor jou goed is. Dat kan je ook voor anderen doen.

meld je aan