Leef je Passie

Ben jij de adelaar of de kip

By april 12, 2020april 15th, 2020No Comments

Een boer ziet, onderweg naar huis, een adelaarsnest. Eronder ligt een gaaf adelaarsei dat uit het nest is gevallen. Hij raapt het ei op en neemt het mee naar zijn boerderij.

Thuis aangekomen legt hij het adelaarsei in het kippenhok bij de andere eieren in het nest van de kippen. Op een ochtend komen alle kuikentjes uit hun ei, zoals ook de kleine adelaar Peter. Hij ziet de kip als zijn moeder en de andere kuikentjes als zijn broertjes en zusjes. Gehoorzaam loopt hij met de andere kuikentjes mee en pikt braaf de wormen en stukjes graan van de grond. Zo gaan de dagen voort en doet hij wat van hem verwacht wordt. Hij loopt iedere ochtend mee naar buiten, pikt op de grond naar stukjes graan en maakt hierbij tok, tok, tok geluiden.

Op een dag kijkt hij naar boven en ziet een prachtige vogel boven zijn hoofd vliegen met de vleugels wijd uit gespreid zweven op de stroming van de wind. Hij is hier echt even van onder de indruk, want zoiets had hij nog nooit gezien. Hij loopt meteen naar zijn kippen broertjes en zusjes en vraagt of zij weten wat dit is?  Ze leggen hem uit dat dit een adelaar is. Hij is de koning van de vogels in de lucht. Zij zijn maar de kippen die horen op de grond en kunnen niet zo hoog vliegen.

Nu hij wist dat hij niet die adelaar was maar gewoon een kip, ging hij weer verder met het eten van de wormen, bleef zijn hele leven lang pikken op de grond en zei daarbij tok, tok, tok, totdat hij stierf van ouderdom.

Ik weet niet hoe het voor jullie voelt, maar mij raakt dit verhaal best wel. Zeker het stuk dat hij gewoon doorging met zijn leven en stierf zonder te weten dat hij zelf eigenlijk een adelaar was en ook zou hebben kunnen zweven in de lucht op de stroming van de wind.

Hoe mooi zou dat zijn geweest! Hoe zouden we het verhaal nog anders hebben kunnen neerschrijven? Ik heb hier een paar andere einden neergeschreven. Als je er zelf nog een paar weet, dan mail ze me hieronder door, dan zal ik ze er zeker bijschrijven.

Wat als er andere einden mogelijk zouden zijn voor de adelaar

  • Hoe zou het zijn geweest als Peter in een waterpool zijn eigen aangezicht zou hebben gezien en zag dat hij hetzelfde eruit zag als de adelaar en mogelijk ook zo zou kunnen vliegen?
  • Hoe zou het zijn geweest als iemand in zijn omgeving Peter eens goed zou hebben bekeken en zou hebben gezien dat er meer in hem zat dan de kip en hem geholpen zou hebben om ook zo te kunnen vliegen
  • Hoe gelukkig is Peter als kip? Voelt hij zich helemaal thuis of voelt hij zich anders dan de rest?
  • Hoe zou het zijn geweest als Peter zich geen moment zou hebben bedacht en zijn vleugels zou hebben uitgestrekt en naar de andere adelaar toe zou zijn gevlogen
  • Hoe zou het zijn geweest als Peter door de andere adelaar herkent werd en deze hem zou hebben meegenomen naar zijn wereld en dat Peter maanden later naar de boerderij terug zou vliegen om te vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt.
  • Hoe zou het zijn dat Peter bij het zien van de adelaar zelf ging proberen wat hij allemaal kon en na een tijdje ook de lucht in ging en de weide wereld ging ontdekken en maanden later terug komt bij de boerderij en daar tot zijn verbazing zag dat naast de kippen ook nog andere dieren op de wereld zijn, zoals leeuwen, tijgers, herten, konijnen, olifanten, varkens, giraffen en dat deze allemaal wormpjes aten en tokten zoals de kippen?

Ik gun je de mogelijkheid om jouw leven te leven op een manier waar jij uniek in bent en goed bij voelt. Zoals je hierboven leest zijn er meerdere mogelijkheden om met bepaalde zaken om te gaan. Voor welke kies jij? Waar voel jij je het beste bij? Hoe goed kom jij op voor jezelf en jouw geluk?

Wil je dit voor jezelf testen? Doe dan de GRATIS QUIZ ‘Hoe gelukkig denk je dat jij bent?’

Herken je jezelf en wil je hiermee aan de slag?

Doe de online training!

Neem het heft in eigen hand. Blijf dicht bij jezelf. En spreek uit wat je echt bedoelt en hoe je wil zijn.

Ga online aan de slag en ervaar meteen het resultaat. Via deze online training leer je oefeningen, makkelijk thuis en onderweg toe te passen, waardoor je steviger staat in het dagelijks leven en leert de regie te nemen over je eigen leven.

Tijdelijk voor een lagere prijs om iedereen de gelegenheid te geven om beter op te komen voor zichzelf.

Bekijk de training