was successfully added to your cart.

Winkelmand

Leef je Passie

Het belang van intuïtie

By juli 31, 2019 No Comments

Iedereen is geboren met een intuïtie. Hoe je goed je op je je intuïtie bent afgestemd en durft te vertrouwen hangt af van verschillende factoren, zoals, opvoeding, ervaringen in de kindertijd, je eigen interesse hierin en de reactie van anderen.

Het is goed om je te beseffen dat je intuïtie altijd bij je blijft. Het is aan jou hoe ver jij gaat in het vertrouwen op jezelf en je eigen inzichten, gevoelen, emoties enz.

Hoe vaak hoor je niet dat iemand een trein later heeft gepakt vanuit een voorgevoel en later bleek dat dat maar goed ook was, want deze trein raakte in een botsing met een andere trein. Of iemand die alsnog er vanaf ziet om met dat vliegtuig te gaan en later hoort dat dat vliegtuig is gecrasht.

Ze hebben geluisterd naar hun intuitie. Of het hebben een voorgevoel dat er iets anders is dan anders, maar ze weten niet wat en daarom een andere beslissing maken dan die ze logischerwijs zouden hebben gemaakt. Zoals bijvoorbeeld toch maar een andere weg rijden naar het werk of toch nog even wachten voordat ze de deur uitgaan, waardoor ze een file vermijden. Plots denken aan iemand en degene dan net opbelt.

In deze tijd is het vertrouwen op je intuïtie ook niet meer zo nodig lijkt het en de ontwikkeling hiervan niet meer zo belangrijk bevonden dan in eeuwen geleden, toen we afhankelijk waren van ons voorgevoel. Ons ‘gutfeeling’ of ‘intuitie’.

  • We kijken nu op buienrader voor de weersomstandigheden i.p.v. te voelen hoe het weer buiten is en in de lucht kijken naar de wolken of reageren op het aan voelen wellen van de wind in de bladeren die steeds sterker wordt en een storm voorspellen.
  • We kijken op ‘zoek vrienden’ en zien waar iemand is. Weten de dienstregels zo te vinden via apps.

Wie heeft weleens de beste ingevingen in rust als je aan het douchen bent. En vergeet deze op te schrijven en kan ze achteraf ook niet meer herinneren. Deze ingevingen komen meestal heel kort langs. Luister er naar. Je verbinden weer terug met jezelf, de natuur en je eigen intuïtieve wereld helpt je om keuzes te maken die bij je passen.

Waarom is intuïtie zo belangrijk bij kaartleggen?
Iedereen kan kaart leggen, maar de verbinding met je eigen intuïtieve wereld en die van de ander zorgt ervoor dat je dieper inzichten krijgt en de andere nog meer kunt helpen.

Het gevaar ligt op de loer dat je anders zelf zo verbonden blijft met de ander en als een spons zijn of haar ‘sores’ opneemt.

Jij bent niet verantwoordelijk voor de gevoelen en de lasten van de ander. Het zijn zorgen en lasten van die persoon die deze ook zelf dient op te kunnen lossen. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je op dat moment het probleem van de ander gaat oplossen, door ongevraagd adviezen te gaan geven. Laat alles zo veel als mogelijk open, zodat de ander de kans krijgt om op eigen kracht de stappen verder in zijn/haar leven te zetten.

Wil je echt van uit je eigen intuïtieve wereld kaart leren leggen dan is het zeer belangrijk dat je ook goed weet hoe je zelf ‘in elkaar zit’ en welke inzichten bij jou horen en welke informatie van de ander is. Dus dat je jezelf neutraliseert, koppelt met de ander en daarna ook weer afkoppelt.

Wil je weten hoe je dat doet. Dan stuur ik je graag een korte oefening door die je helpt om beter bij jezelf te blijven.

Wil je ervaren hoe bij jezelf te blijven?

Vraag de korte oefening aan!

Dan stuur ik je graag een korte oefening door die je helpt om beter bij jezelf te blijven.

E-MAIL ADRES OPVRAGER EN VAN DAARUIT IN DE FUNNEL VOOR KAARTLEGGEN OF OVERPRIKKELDE IKKE (2 MOGELIJKHEDEN)

Bekijk Training