Leef je Passie

Hoe gelukkig denk je dat jij bent

By april 15, 2020april 21st, 2020No Comments

Welkom bij de ‘Hoe gelukkig denk je dat jij bent’ quiz
Wil je meteen aan de slag?
Scroll naar beneden en druk op de startknop

Wat is Geluk?
Geluk wordt omschreven als het tevreden zijn met je huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen verschillende positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Na mijn onderzoek over onze beweegredenen om op zoek te gaan naar ons geluk en passie viel me op dat prikkels en valkuilen ervoor kunnen zorgen dat geluk eerder meer een reis dan een bestemming is.

Het is wel een prachtige reis waar je vol passie dagelijks nog mee bezig blijft. Bij deze reis horen verschillende stappen zoals;

  • om kunnen gaan met prikkels in en om je heen,
  • op kunnen en durven komen voor jezelf,
  • je, al dan niet begrijpende, emoties reguleren,
  • en echt tijd voor jezelf nemen.

Kort door de bocht leer je met alle voorkomende ‘beren op je weg’ om te gaan en te kiezen om positief in het leven te staan. Ik heb die keuze in ieder geval zeker gemaakt.

Volgens Aristoteles heeft het leven tot doel vanuit de juiste beweegredenen gelukzaligheid te vinden via je verstand, gevoel en genot. Gelukkig zijn wordt dan je ultieme verlangen, je passie.

Dan wordt het in mijn optiek een heel geforceerd leven. Ikzelf vind dat een overtrokken stelling, want dan zou alles wat je doet in je leven pas iets waard zijn als er een bepaald percentage aan geluk aan vast zit.

Mij heeft het leven geleerd dat alle facetten in mijn leven belangrijk zijn, dus ook de minder positieve emoties. Als die er niet waren dan kon ik niet groeien en leren van mijn minder gelukte daden. Alles wat in mijn leven gebeurt dat niet helemaal lekker loopt zou ik anders niet kunnen plaatsen.

Belangrijk is wel dat je kunt omdenken en weet dat na regen de zon weer schijnt en dat na nacht ook weer dag komt. (ook al is dat soms bijna niet te bevatten) Die verscheidenheid zorgt er net voor dat ik alles dat goed gaat in mijn leven ook echt waardeer.

Je hebt altijd de keuzevrijheid om elke situatie in je leven anders te benaderen. Anders met prikkels, emoties en omstandigheden in mijn leven om leren gaan hebben mijn gedachten en zienswijze op het leven ten positieve veranderd. Ik heb geleerd het lef te hebben die woorden te uiten die ik werkelijk wil zeggen op het moment dat het mij en binnen de omstandigheden het beste uitkomt.

Vaker blijkt dat we van binnen wel weten wat we zouden willen zeggen en doen, maar iets houdt ons tegen. We durven het niet of komen op dat moment niet op de woorden die we werkelijk zouden willen zeggen.

Hoe zou het zijn als je het lef had om op te komen voor jezelf? Hoe zou jij je voelen en wat zou jij doen? Ik ben benieuwd wat jouw mening hierover is en welke uitslag jij krijgt uit deze quiz. Veel geluk en vooral veel plezier!

Start de test

Ook nieuwsgierig hoe gelukkig dat je denkt dat jij bent? Doe de test en ontvang de uitslag per mail. Veel plezier en inzichten gewenst.
 
Hartelijke groet en Leef je Passie,
Ingrid

Vul het formulier in om je resultaten te kunnen zien