Leef je Passie

Ik wil af van mijn allergie en eczeem

By april 24, 2020maart 26th, 2023No Comments

Door allergie minder energie en je niet vrij voelen in je doen en laten? We kunnen een allergie ontwikkelen voor vanalles in allerlei vormen. Maar hoe komen we er weer vanaf?

Niet alleen je prikkelende gedachten en emoties kunnen je tegenhouden de stappen te zetten in je leven die echt bij je passen. Ook de prikkels van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een pollenallergie. Baal jij ook zo van die allergische reacties? Hoe ga je hier mee om? Hoe kom je er weer vanaf? Zou er dan toch iets aan te doen zijn?

Voorbeelden van allergische reacties

  • Je verheugt je op de lente. Heerlijk in de buitenlucht, kijkend naar de opkomende bloesem met de nieuwe blaadjes aan de bomen, de heerlijke geur van het gras en de ontluikende bloemen. Helaas zorgt dit moois ervoor dat je om de haverklap moet niezen, dikke tranende ogen krijgt en dit je op een foute manier jouw adem beneemt.
  • Je ziet een prachtige kat, loopt eropaf en aait deze. Had je het maar niet gedaan! Een half uur later zit je keel dicht, heb je traanogen en voel je je raar.
  • De hond van de buren komt blaffend op je af en je maakt je al zorgen. Ja hoor. Daar ga je… Het lijkt wel of het niezen niet wil ophouden. Je wordt er moedeloos van.
  • Je staat in de keuken een heerlijk gerecht te maken. Misschien nog een vleugje paprikapoeder? Je blijft hoesten en krijgt een rare kleur.
  • Je bijt in een appel. De binnenkant van je mond tintelt en je huig zwelt op. Het voelt alsof je punaises hebt gegeten en krijgt bijna geen adem.
  • Je ziet een mooie bloem en plukt deze. Plots zit je vol blaren op je arm.
  • Je drinkt een lekker koud glas melk en zit meteen onder de bulten.
  • Je lievelingsparfum op je huid zorgt voor vieze eczeemplekken.
  • Je smeert je goed in tegen de uv-stralen met als resultaat een allergische reactie op een bepaald stofje in de crème.
  • Je bent zo gestrest en emotioneel de laatste tijd door alles om je heen dat je immuun-systeem geen tijd heeft om op te laden. Het resultaat? Een koortslip na het drinken uit een glas op een zonnig terras.

Hoe ontstaan allergieën fysiek bekeken

Allergieën kunnen ontstaan door diverse factoren. Het lijkt soms alsof ze er opeens zijn of je hebt het al vanaf je geboorte. De rede waarom een allergie zich bij je aandient kan bij iedereen een andere zijn en soms helemaal onbekend blijven.

Allergie wordt in de Chinese geneeskunde gezien als een blokkade in de meridianen. Orthomoleculair bekeken is hooikoorts zeker een issue in je darmen. Homeopathisch blijken luchtwegen en huid een connectie, waardoor je vaker ziet dat iemand herstelt van astma en plots acne heeft of andersom. Melkproducten zijn daarnaast item één in de voedingswereld bij hooikoorts en andere allergie soorten. Daarnaast kan allergie ontstaan door verzuring van het lichaam en de voedingstoffen die je tot je neemt of de omgevingsstoffen die het lichaam binnen dringen. Denk aan allergisch zijn voor bepaalde E-nummers. Je lichaam heeft moeite met de verwerking van bepaalde afvalstoffen in je lever en nieren.

In Europa en de VS noemen ze een allergie welvaartsziekte nummer één met daarna obesitas. In het blad OrthoFyto staat het volgende over hooikoorts en je immuunsysteem: ‘Aan het begin van de lente neemt de concentratie pollen in de lucht toe. Gedurende dezelfde periode stijgt ook het aantal mensen dat zich bij de huisarts meldt met luchtweginfecties. Omdat deze gebeurtenissen gelijktijdig optreden, is onderzocht of de blootstelling aan pollen invloed heeft op de virale afweer, zowel bij mensen met als zonder een pollenallergie (hooikoorts). …. De onderzoekers geven aan dat pollen in staat zijn om, onafhankelijk van het bestaan van hooikoorts de aangeboren, antivirale afweer te onderdrukken…’ Het nadeel hiervan is dat je immuunsysteem verzwakt en zowel de griep als vermoeidheid toe kan slaan. Daarnaast kan je allergischer reageren op voeding dan voorheen. Vaak worden E-nummers aan ons voedsel toegevoegd of zijn de producten zodanig bewerkt dat onze organen de afvalstoffen niet meer goed kunnen verwerken en niet de voedingsstoffen eruit halen die we nodig hebben.

Hoe ontstaan allergieën mentaal en emotioneel bekeken

Je houdt het in eerste instantie niet voor mogelijk, maar…… je kan zomaar ‘allergisch’ zijn voor bepaalde mensen. Ze kunnen je ‘het bloed onder je nagels’ halen. ​Iets in hun gedrag, houding of blik irriteert je mateloos en die irritatie kan zodanig oplopen dat je gevoelsmatig allergisch voor ze bent. Wil je hiervan af? Weet dan dat een allergie bedoeld kan zijn, als een soort buffer om je heen. Het leverde je toen iets op. Vaak weet je zelf echt niet meer wat en waarom je toch op zo’n idee zou zijn gekomen. Wie verzint nu zoiets? Je doet dit niet bewust. Je lichaam helpt je alleen maar mee met het zoeken van een oplossing in een tijd dat je daar ook echt behoefte aan had. Alleen zou je er zelf mogelijk nooit voor gekozen hebben.

Wat kan je ertegen doen?

Om af te komen van je allergie zijn verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan o.a. een detox of voedingintolerantie kuur, druppels, oliën, supplementen, raymedy scan, embloedtest, body & mind language, ooracupunctuur en andere mogelijkheden. Ook al eens gedacht aan een soort van hypnose? Deze allergie-techniek heeft een bewezen slagingskans van 97%!

Een op maat gemaakte combinatie van diverse oliën je kan ondersteunen bij hooikoorts.
Gisteren nog een leuke app ontvangen van een cliënte van mij die schreef ‘Die oliemix is TOP! Vandaag heeft mijn vader in de tuin gemaaid en ik had nergens last van. Hallelujah 🙌🏽’.

Heb je last van een allergie en ondersteuning nodig? Dat kan! Druk dan op onderstaande button en maak een afspraak.

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

maak afspraak

Gratis e-book

Hierboven schreef ik al dat verzuring van je lichaam kan zorgen voor allergische reacties.

Ik heb je een GRATIS e-book gemaakt over de voordelen van basenpoeder en water, waarin meer dan voldoende informatie staat om verzuring van je lichaam tegen te gaan, met een tabel van basische voedingsmiddelen die je helpen je lichaam in balans te brengen.

Ook wat je nog meer met basenpoeder zou kunnen doen. Met gezonde recepten om water eens anders te drinken.

Maak gebruik van de tips in dit e-book en start met herstellen van je lichaam op een gezonde manier.

Eerst nog wat vragen?

Vul je e-mailadres óf telefoonnummer in. Ik contacteer je dan op die manier.