Leef je Passie

Je onderbewuste vergeleken met een computer

By juli 27, 2018maart 25th, 2021No Comments

Je onderbewuste is te vergelijken met de processor en de harde schijf van een computer. Alles wat je sinds je geboorte bewust of onbewust geleerd, gezien, gehoord, gevoeld en ervaren hebt staat erop. Het onderbewuste is met al die kennis verantwoordelijk voor 95% van je gedrag en emoties. Je kan contact maken met al die bewust en onbewust vergaarde kennis, ervaringen, herinneringen, gevoelens en emoties.

Via een bepaalde technieken, zoals o.a. tikken op meridiaan einden, hypnose, affirmaties, meditatie en visualisatie verschaf je jezelf toegang tot die harde schijf en ontstaat emotionele vrijheid.

Even een voorbeeld hoe ons onderbewuste en bewuste werkt. Als je een Word-bestand opent op je harde schijf, dan kun je dit bestand aanpassen in stijl, lettertype, de namen erin veranderen, de lay-out wijzigen, delen met anderen, doorsturen naar anderen, een kopie van maken en aanpassen of verwijderen. Zo werkt het ook met de hersenen.

Je hebt op je harde schijf o.a. diverse word, xls en ptt bestanden en foto’s en filmpjes. Zo is het ook in je geheugen. Sommige bestanden heb je zorgvuldig gearchiveerd en andere bestanden staan nog wat chaotisch op je bureaublad of ver weg gestopt in een bepaalde map, waarvan je eigenlijk al niet meer het bestaan weet, maar als je het nodig hebt dan toets je een zoekwoord in en dan klopt het bestand als vanzelf weer op. Onze hersenen werken vrijwel identiek.

De hersenen houden van efficiëntie. Ze kiezen altijd voor de makkelijkste weg. Dat is ook de reden waarom veel mensen het lastig vinden om regelmatig te bewegen, sporten of te stoppen met roken. Voor je onderbewuste is het makkelijker een bepaald patroon vast te houden dat er al is dan een nieuw patroon aan te maken. Dat kost meer energie en die energie zouden de hersenen ook voor iets anders kunnen benutten.

Wil je een hypnose ondergaan of anders aan de slag met waar je tegenaan loopt? Neem dan contact met me op.

Herken je jezelf en wil je hiermee aan de slag?

Doe de online training!

Neem het heft in eigen hand. Blijf dicht bij jezelf. Maak kortemette met alle emoties die je lam slaan en niet meer helder laten nadenken. Krijg tips, hulp en oefeningen die je meteen bij al deze emoties, stressmomenten en overprikkeling verder helpen.

Via deze online training leer je oefeningen, makkelijk thuis en onderweg toe te passen om je te ontdoen van lastige emoties, waardoor je steviger staat in het dagelijks leven, dat je beter doorslaapt, minder lichamelijke klachten hebt, rust in je hoofd ervaart en leert de regie te nemen over je eigen leven.

Deze maand voor minder dan de helft om iedereen de gelegenheid te geven om tot rust te komen.

Bekijk Training