Leef je Passie

Kom tot bloei

By juli 7, 2018maart 25th, 2021No Comments

Jan was in een tuincentrum en werd geraakt door de kleur en geur van een prachtige roos. Deze had hij graag in zijn tuin en kocht een plant met kleine rozenknopjes eraan. Vrolijk fluitend plantte hij de plant in zijn tuin en gaf deze iedere dag trouw water…..

Er kwamen steeds meer knoppen aan de rozenplant en sommigen stonden op het punt om zich te openen en te worden zoals de roos die hij had gezien en geroken in het tuincentrum. Hij was trots op het resultaat en verheugde zich op de mooie bloemenpracht. De volgende dag bekeek hij voor het water geven de plant nog eens goed en tot zijn verbazing zag hij nu puntige stukjes aan de takken tussen de bladeren verschijnen en raakte er een aan. Jan schrok een beetje van het pijnlijk gevoel dat deze scherpe doorn hem gaf en vroeg zich af hoe een mooie bloem kon groeien uit een plant met zo vele scherpe doornen? Bedroefd door deze gedachte, vergat hij de plant water te geven en vlak voordat de rozen konden ontluiken stierf de plant.

Zie de innerlijke roos die je bent…

Als je jezelf vergelijkt met die rozenplant dan weet je innerlijk dat ook jij een prachtige geurende roos in je hebt die symbool staat voor alle kwaliteiten die je bij je geboorte hebt meegekregen. Helaas is de mens sneller geneigd zijn tekortkomingen te zien en deze water te geven in plaats van de roos in zichzelf te zien die op het punt staat te ontluiken. Help de ander de mooie roos in zichzelf te zien en vraag de ander om hulp als je jouw eigen roos even uit het zicht bent verloren door de doornen die je  ervoor hebt gezet. Kijk altijd voorbij de doornen en ontdek de roos in jezelf en ook in de ander.

Wil je een afspraak en aan de slag?

 

maak afspraak