was successfully added to your cart.

Winkelmand

Leef je Passie

Help, ik eet te graag!

By november 10, 2017 No Comments

Gezellig samen uit eten. Bij thuiskomst nababbelen met wat lekkers. In de ochtend wel/niet ontbijten en dan je werkzaamheden doen. Tussendoor even naar de kantine, automaat, kast of koelkast lopen voor iets lekkers, lunchen, avondeten en bij de tv nog iets lekkers. ‘Tjsa… als we niet eten gaan we dood … toch?’

Dus eten is belangrijk voor ons lichaam en in ons sociale leven. Toch is er veel te doen over eten. Volgens sommigen is alles wat je eet slecht. Je weet gewoonweg niet meer wat je moet.

Misschien eet je gewoon omdat je het gezellig vindt om samen te eten of gewoon omdat je het lekker vindt of te druk hebt om echt stil te staan bij wat je eet. Totdat de omgeving of de dokter meldt dat je toch eens moet kijken of je anders zou kunnen eten. ‘Ja, oke, waarom dan?’ Omdat je wat klachten krijgt, zoals huiduitslag, kortademigheid, minder energie, last van je darmen of gewrichten. Zou dat allemaal komen van het eten? Tsja, dat zou zomaar kunnen.

Zijn de voedingstoffen die je binnen krijgt wel allemaal goed voor je? Misschien toch eens goed om je te laten testen.

‘Maar ik heb zo’n zin in chocolade. Dat wil ik toch blijven eten.’ Je benoemt daar al een belangrijk woord. Zin in. Waarom heb je zin in chocolade. Waarom vraagt mijn lichaam om deze voedingstof? Het zou zomaar kunnen dat je eigenlijk een tekort hebt aan een bepaalde stof in je lichaam die waardoor je zin krijgt in chocolade. Dit geldt ook voor pikant eten. En waarom eet je? Omdat je honger hebt of om je af te leiden of omdat het eten je een goed gevoel geeft.

Soms eet je gewoon door om dat het lijkt alsof je zo’n leeg gevoel hebt in je maag. Net alsof je nog niets gehad hebt vandaag. Dat is lastig, want je kunt dan zo goed kijken naar wat je eet, maar je blijft te behoefte houden om meer te eten dan eigenlijk nodig is.

  • Wil je graag blijven doen wat je nu doet?
  • Wil je weten dat je de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt?
  • Wil je lekker blijven eten en iets doen aan je klachten?
  • Vind je het prettiger als je wat ruimer in je kleren zou passen?

Hiervoor is een oplossing in de vorm van de hypnotische maagverkleining, waarbij naast het aanbrengen van de maagband ook gewerkt wordt aan gewoonten, gedrag en emoties.

Wat als eten een verslaving is geworden? Of je gewicht een probleem is voor je of ervaar je je eetgedrag als een belemmerende stoornis? Dan help je ik je graag op weg naar een leuke en gezondere levensstijl, waardoor je weer volledig kunt genieten van alles.

Dan vul het formulier hieronder in en maak een afspraak.

Herken je jezelf en wil je hiermee aan de slag?

Vul je e-mailadres óf telefoonnummer in. Ik contacteer je dan op die manier.