Leef je Passie

Niet alles is goed te verteren

By mei 23, 2020juni 8th, 2020No Comments

Het verteren van wat eigenlijk? Zijn het emoties, gedachten, gevoelens of gaat het over je eten? Als je bij mij komt om beter in je vel te zitten, is het mogelijk het laatste waar je bij stil staat dat we het kunnen gaan hebben over de vertering van je voeding in samenhang met je emoties.

Alles heeft met elkaar te maken.

‘Beter in je vel zitten’
Wist je dat sommigen de tekst ‘beter in je vel zitten’ letterlijk alleen maar associeren met hun lijf. Dat hier nog meer bij komt kijken, zullen ze op de achtergrond wel weten, maar niet verwachten dat als ze bij mij komen daar zeker ook over gaan hebben. Natuurlijk helpt om gewicht te verliezen een hypnotische maagverkleining, maar er is nog meer voor nodig om ‘beter in je vel te zitten’.

Mentale factoren
Denk hierbij aan hoe jij mentaal naar jezelf en de wereld kijkt. Hoe tevreden ben je over jezelf en wat je neerzet in je leven. Waar wil je naar toe en wat staat je hiervoor in de weg. Hoe vind je dat anderen naar jou kijken en hoe kijk jij naar de ander.

Het kan voorkomen dat iemand iets tegen je heeft gezegd wat je maar niet uit je hoofd krijgt, dan krijgt het woord verteren een mentaal tintje. Het blijft in je hoofd doormalen en je krijgt het er maar niet uit. Dan is het handig om de angel uit de tekst te laten halen, zodat je weer verder kunt met je leven, want anders gaat het aan je vreten, waardoor je emoties of dat wat je gegeten hebt, met je aan de haal gaan en krijg je er letterlijk buikpijn van (of erger)

Emotionele factoren
Sta je werkelijk wel eens stil bij jezelf? Zijn er mogelijk emoties die je niet zo goed hebt kunnen verteren, waardoor je alleen maar door gaat of net door stil komt te staan, helemaal verlamd. Of de neiging hebt om er voor weg te vluchten door op zoek te gaan naar die reep chocolade.

Nadat je jouw emoties en gedachten weer in bedwang hebt en in de spiegel kijkt, voel je je alleen nog maar schuldig over het feit dat je je ‘hebt laten gaan’ en bent boos op jezelf. Je lichaam dijt alleen maar uit en diëten helpt niet zo goed als je steeds weer toegeeft aan die neigingen.

Diëten
Is diëten dan wel het antwoord op je gevecht met de kilo’s? Ik geloof niet in strenge diëten. Wel in het bewust zijn van wat en hoeveel je eet. En in inzicht in je fysieke gesteldheid. Weet dat patronen worden geactiveerd door onze gedachten, overtuigingen en ons gedrag met eten. Wil je afvallen, denk dan niet meteen aan een dieet, maar eerder aan welke leefstijl het beste bij je past. Dan kan je het ook doorvoeren en toepassen in jouw leven.

Fysieke factoren
Zoals in een ander artikel te lezen is kan het voorkomen dat gewicht verliezen vaker moeilijk kan gaan om fysieke redenen zoals je hormonen. Maar niet alleen voor je gewicht is jouw fysieke gesteldheid van belang. Je emotionele momenten te erkennen en herkennen en zeker te weten welke voeding gezond en voedzaam voor je is, is fundamenteel. Als je weet welke voeding je goed kunt verteren dan heb je ook geen problemen meer met het goed kauwen, het stil staan bij wat je daadwerkelijk eet en of dit ook echt goed voor je is. Dan gun je jezelf alleen maar kwalitatief goede voeding en kan je maag deze ook goed verteren en het uit je lichaam via je darmen loslaten wat zeker een positieve invloed heeft op ook je gewicht.

Verteren
Vaak vergeet je dat alles wat je eet ook nog goed verteerd moet kunnen worden in je lichaam. Je ziet je lichaam vaker maar als een aanhangsel, want het leven speelt zich steeds meer af in je hoofd. je duwt in het lichaam wat brandstof en hopelijk start de motor dan weer, zodat je op hoge snelheid door kan gaan met alles waar je mee bezig wilt of moet zijn. Tot dat het lichaam je terug roept en aangeeft dat je haar alleen maar aan het verzieken bent met wat je eet, drinkt en op je huid smeert.

Verzet van het lichaam
Je lichaam gaat in verzet en houdt alles goed vast of laat alles te snel los. Het weet niet meer wat de normale wijze dient te zijn en andere fysieke klachten passeren de revue zoals o.a. allergieën, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn, opgeblazen gevoel, hormonale klachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheid en stress.

Informatie ontvangen over je fysieke gesteldheid
Het verzet van je lichaam gaat zo geleidelijk aan dat je je eigenlijk er in eerste instantie niet zo bewust van bent. Daarna komen steeds andere kleinere kwaaltjes waar je maar niet vanaf kunt komen. De bron, de oorspronkelijke reden van de kwaal is je niet meer bekend. Daar wil je naar op zoek en dan zo snel als mogelijk van die klachten af.

De GPS lijst
Via de makkelijk in te vullen digitale Energetica-GPS vragenlijst kom je er snel achter hoe het met jou lichaam en o.a. de vertering is gesteld. Wil je hier nog dieper op ingaan dan is zeker een energetisch morfologische bloedtest aan te raden, waardoor je – vanuit een ander oogpunt bekeken – weet hoe het fysiek met je is gesteld.

Behandelingen
In de praktijk kan ik daarnaast je mentale, emotionele en ook je energie onderzoeken. Samen met al deze informatie ontstaat al een bewustwording in jezelf over hoe je verder wilt en kunnen we de behandeling starten. Een afspraak kan je hieronder maken.

maak afspraak

Weet dat je een gedeelte via het ziekenfonds vergoed krijgt, indien aanvullend verzekerd.

Even de kat uit de boom kijken?
Dat mag zeker. Vraag dan rechtstreeks via [email protected] GRATIS jouw persoonlijke digitale GPS-test aan. De uitslag bespreken we in een GRATIS +15 minuten telefoongesprek, welke je via bovenstaande knop kunt aanvragen. Weet dat je ook welkom bent gebruik te maken van de mail als je andere vragen hebt. Ik help je graag verder.

 

Lees ook: Je lichaam werkt je tegen

Wil je meer weten over afvallen zonder dieet

Merk je dat je bijkomt van stress of andere emoties?
W
il je hiermee aan de slag?

Doe de online training!

Neem het heft in eigen hand. Blijf dicht bij jezelf. Maak kortemette met alle emoties die je lam slaan en niet meer helder laten nadenken. Via deze online training leer je oefeningen, makkelijk thuis en onderweg toe te passen om je te ontdoen van lastige emoties, waardoor je steviger staat in het dagelijks leven, dat je beter doorslaapt, minder lichamelijke klachten hebt, rust in je hoofd ervaart en leert de regie te nemen over je eigen leven.

Tijdelijk in prijs verlaagd!

Bekijk Training