Leef je Passie

Rust, ruimte en tijd voor jezelf

By juni 2, 2020juni 8th, 2020No Comments

Wie wil dat nu niet… Even alleen maar tijd voor jezelf. Geen afleiding van anderen en een dag diep ziel duiken … Chillend aan jezelf werken.

Stilte en bezinning
In de wereld van vandaag is stilte en rust zeldzaam geworden.

We hebben nu wel een paar maanden gehad die voor sommigen zorgden voor meer rust, maar voor anderen net voor meer onrust. Normaalgesproken ren je van A naar B en duik je van het ene in het andere. Compleet geprogrammeerd om te leven van afspraak naar afspraak, bijeenkomsten en deadlines voor je werk, vrienden, partner of kinderen.

Intussen raak je gestrest of verward als je voelt dat gebeurtenissen elkaar steeds sneller opvolgen. De tijd ontglipt je. Het gaat allemaal zo snel dat je haast geen moment voor bezinning hebt. Dat terwijl er juist nú zoveel informatie op je af komt. Wat gisteren nog zo belangrijk leek, is morgen verleden tijd en volgende week alweer vergeten.

Boeken worden hierover volgeschreven. Leef in het nu! Leef je eigen leven! Maar de waan van de dag haalt je iedere keer weer in. Innerlijk weet je exact wat te doen, maar echt een dag stil zijn en naar binnen keren, eindelijk de rust in jezelf vinden die je al lang niet meer gevoeld hebt. Hoe zou dat zijn?

Zo tol je rond. Je voelt dat je beleving van tijd langzaam verandert, al valt niet volledig te bevatten wat er precies gaande is. Zij die dit moment aangrijpen om met de tijd mee te gaan en zich openen voor een nieuw bewustzijn, staan gesteld voor belangrijke keuzes. Het onbekende wekt verlangen en nieuwsgierigheid op, maar brengt ook je angst en kwetsbaarheid aan de oppervlakte. Om nieuwe hoogtes te bereiken, dien je ook de tijd te krijgen voor alleen jezelf om eerst diep te graven.

Daarom geeft Leef je Passie je iedere maand een zondag de mogelijkheid te ervaren hoe het is om niet te moeten, niets te hoeven zeggen en gewoon stil te zijn. Hoe zou het zijn om deze stilte te ervaren en alle handelingen met bijzondere aandacht uit te voeren. Dieper stilstaan bij wat je denkt, voelt, ziet en ervaart. Soms is alleen maar stilte nodig om weer terug te keren naar je eigen innerlijke flow.

De locatie waar je die zondag heerlijk tot je zelf kunt komen is een pracht plek hiervoor aangezien het van oorsprong een Retraitehuis is met een prachtige tuin om te kunnen verstillen.

Afstand nemen
Het is tijd voor rust. Letterlijk afstand nemen van anderen en tijd nemen voor jezelf. Gewoon de boel de boel laten en even helemaal niks. In die stilte komt je geest op adem en ontstaat er ruimte voor innerlijke groei. Geef jezelf de gelegenheid om alles rustig te verwerken en om je voor te bereiden op wat er mogelijk nog komen gaat. Dit is het moment om te evalueren of je op de goede weg bent, of dat je straks misschien een tandje bij moet schakelen. Je neemt letterlijk afstand van je huidige situatie om terug te komen op de vraag waar het allemaal om begonnen is: wat wil ik?

Als je even rustig aan doet, betekent niet dat er niks hoeft te gebeuren, want om stilte te creëren zet je bewust een knop om. Stilte is immers meer dan niet praten of geen geluid horen. Het is een door jezelf gecreëerde leegte, de plek waar jouw innerlijke kracht zich manifesteert. Het betekent geen verplichtingen aangaan die de stilte in jezelf verstoren, geen personen of situaties toelaten die invloed hebben op jouw wezen en bewust kiezen voor vrijheid in denken en doen. Een dag om je gedachten te ordenen en te bepalen om wel of niet voor een definitief keerpunt te gaan…

Ben jij

  • kwijt wie jij bent en wat jij wilt doen of betekenen
  • gevoelig en/of snel overprikkeld
  • snel afgeleid door anderen
  • op zoek naar meer rust in jezelf
  • toe aan leven vanuit eigen kracht en kwetsbaarheid
  • op zoek naar bij jezelf blijven in alle situaties
  • toe aan alleen tijd voor jezelf

Dan is de tijd voor jezelf dag iets voor jou. Deze prikkelt, voedt en verrijkt je leven. Je wordt liefdevol begeleid in het stilte proces. Deze dag daagt je uit om zowel je kracht als je kwetsbaarheid te erkennen en ervaren. Je gaat naar huis met waardevolle inzichten en persoonlijke handvatten.

meld je aan

Wil je op een andere manier aan de slag?

Doe een online training!

Via een online training leer je makkelijk thuis en onderweg toe te passen om je te ontdoen van lastige emoties, mentale krochten in jezelf en steviger te staan in het dagelijks leven. Ik ben bezig met het maken van een tijd voor jezelf online training voor degene die liever in alle stilte thuis hiermee aan de slag wil.

Het kan je helpen om beter door te slapen, lichamelijke klachten te verminderen, rust in je hoofd te krijgen en de regie te nemen over je eigen leven.

Tijdelijk worden alle online trainingen voor een lagere prijs aangeboden.

Bekijk de online trainingen