Leef je Passie

Waar kom jij van bij?

By april 29, 2020mei 31st, 2020No Comments

Je leven is plots heel anders. Jij moet wennen aan het thuis zitten. Hebt het druk met het gezin, huiswerk van de kinderen, concentreren op je thuiswerk of het gedwongen alleen thuis zijn en minder sociale contacten. Je voelt je een beetje gevangen. Niet meer kunnen sporten helpt dan ook niet. Je krijgt een onbedwingbare zin in lekkere dingen.

Je krijgt zelfs de neiging om ‘alles wat los en vast zit’ te eten, of je het nu echt lekker vindt of niet. Je moet er wat chagrijnig om lachen. Deze situatie moet niet te lang duren, want anders is een nieuwe garderobe nodig.

Om ervoor te zorgen dat dit laatste dadelijk niet nodig is kan een hypnotische maagverkleining je uitkomst bieden. Deze helpt ook om de onbedwingbare zin in iets lekkers te verminderen.

Wat bepaalt je gewicht
Sta er wel bij stil dat niet alleen calorieconsumptie en lichaamsbeweging het gewicht bepalen. Genen beïnvloeden ook de stofwisseling en gevoelens van honger en verzadiging. Verder bepalen de bacteriën en enzymen in de darmen samen hoeveel energie we uit voedsel kunnen opnemen en naar welk eten onze voorkeur uitgaat. Hormoonschommelingen helpen ook niet mee bij een constant gewicht. Daarnaast slaan vrouwen sneller vet op dan mannen, al is dat vaker vet op de heupen, wat niet schadelijk is. Ook geeft stress en slaaptekort een verhoogde behoefte aan snelle calorieën, en tot slot kan ook medicijngebruik leiden tot sterke gewichtstoename.

Wat als je te veel weegt
Teveel gewichtstoename zorgt weer voor een kans op diabetes, hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, negatief zelfbeeld, slaapapneu en ademhalingsproblemen, pijn en moeite bij bewegen, depressie en (faal)angst, verminderde sociale, fysieke en emotionele vaardigheden.

Wat kan hypnose hierbij doen
Hypnose is op veel fysieke, mentale en emotionele klachten toepasbaar. Voor een hypnotische maagband breng ik je in een soort van hypnose. Hypnose is een kunstmatig opgewekte ontspanning en zorgt voor een diepgaande rust in je bewustzijn, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Tijdens deze suggestie heb je de volledige controle over je wil en je brein. Men denkt vaak dat hypnose betekent dat je helemaal ‘weg’ of in slaap bent, dat is het dus niet. Het is gewoon een heel sterke vorm van focus. Ik kan je geen dingen laten doen die je op bewust niveau niet wenst. Bovendien kan je op elk moment zelf uit hypnose komen, in een fractie van een seconde.

Elke hypnose is zelfhypnose, maar je moet het uiteindelijk zelf willen. Als jij er niet voor openstaat en niet gemotiveerd bent om via hypnose ergens vanaf te komen dan blijft het ook zo.

Bij de keuze om af te vallen wordt niet snel gedacht aan hypnose. Dat is jammer, want bij 90% van mijn cliënten is dit toch echt de snelste manier. Zij weten dat zeker, want andere diëten hebben ze hiervoor al geprobeerd. Meestal weten ze me zo op te noemen hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten er in iets zitten en zijn het jo-jo effect beu. Lees in dit artikel de reactie van sommige cliënten.

Hypnose is iets normaals en doe je iedere dag. Het is een vorm van ontspannen je gedachten focussen op wat je echt wilt en dit ook daadwerkelijk vastzetten in je hersenen. Denk aan het schakelen tijdens het rijden in de auto. Tijdens rijles ben je heel geconcentreerd bezig om de schakel handeling goed uit te voeren en een jaar later (of eerder) doe je het automatisch. Maak gebruik van ontspannen gedachten focussen en maak je leven gezonder en vitaler.

 

Lees ook: ‘Reacties van cliënten’

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?
Lees dan het volgende e-book voor meer toelichting en tips.

Wil je hiermee aan de slag?

Vul onderstaande gegevens in en ik bel of mail je terug.