Leef je Passie

IJsberg en hypnose hebben wat met elkaar te maken?

By mei 5, 2020april 9th, 2023No Comments

Jij en ik krijgen veel vaker met hypnose te maken dan je denkt. Ken je het gevoel: je rijdt op de snelweg en plots ben je aan jouw afrit en weet je eigenlijk niet hoe je daar bent gekomen? Dat is al een lichte vorm van hypnose. Maar om cruciale veranderingen aan te brengen in je onderbewuste, ga je natuurlijk dieper.

Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Een klein deel is boven water en het overgrote deel is onder water. Stel je voor dat dat stukje boven water jouw bewuste gedachten zijn. Uit onderzoek is gebleken dat van alles wat wij doen, slechts een klein percentage bewust is, ongeveer 5%! En het overgrote deel, 95%, is onbewust.

Voorbeeld
Ben je bewust aan je vingers aan het friemelen, zit je bewust met je armen over elkaar, heb je controle over hoe je hart klopt? Nee, het gaat allemaal onbewust, automatisch.

Bootje
Stel je voor je dat je in een roeibootje vaart met een bepaald doel voor ogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afvallen om weer in die mooie spijkerbroek te passen. Je denkt ‘Ik ga ervoor’!

Je hebt een nieuw dieetboek gekocht, want nu gaat het je wel een keertje lukken. Je start maandagochtend, maar ja hoe kom je tot je doel?

Je komt enkel en alleen tot je doel met een peddel, want hadden we allemaal een motorbootje, dan was het heel makkelijk geweest, dan had niemand een probleem. Helaas, heeft iedereen een roeibootje en moet peddelen. In die peddel zit al jouw kennis, jouw normen en waarden, je overtuigingen. Je hele opvoeding.

En met alle wilskracht die je hebt ben jij aan het peddelen. En je peddelt en je peddelt en het gaat goed, het gaat fantastisch! Maandag gaat goed, dinsdag gaat goed, nou dan heb je woensdag, misschien toch de week doorzagen? En … die avond zeg je tegen jezelf, ik ben begonnen aan een nieuw dieet en het gaat me lukken, ik hoef geen chips, ik hoef geen chocolade, ik ga ervoor. En hup je kunt het nog prima afslaan. Je peddelt en je peddelt en je peddelt en je peddelt en het is donderdag en het gaat, nou… oké en dan heb je die bewuste vrijdagavond en je denkt, ach, dat ene stukje chocola, dat kan toch geen kwaad. En je neemt dat stukje en voor je het weet heb je de hele reep opgegeten. Herkenbaar? Voor je er erg in hebt, gooi je alles weer overboord en je denkt ‘Laat maar, zie je wel! Ik kan het niet!’

En omdat ons bewuste, puur, enkel en alleen reageert, op logica, reden en wilskracht, is het super logisch dat jij beter in je eigen vel wilt voelen. Jij hebt daar je redenen voor. Je merkt dat je sneller moe bent, je die leuke kleren niet meer zo goed passen, je gezondheid een upgrade kan gebruiken.

Dat weet je, daar heb je alle logica en redenen toe en je gebruikt daarvoor al je wilskracht, je peddelt en je peddelt, maar op de een of andere manier wil jij wél die kant op, maar ervaar jij telkens die onderstroom van het water. Als het ware is het alsof jij dié kant op wilt en iets wil de andere kant op. Dus je gedachten, je bewustzijn, wil heel graag afvallen, maar jouw onbewuste, die snapt er helemaal niets van.

Je zou het kunnen vergelijken met, dat jouw bewuste Nederlands spreekt en jouw onbewuste spreekt Engels. Dat matcht niet, de een wil dié kant op, de ander wil dié kant op. Ze begrijpen elkaar niet.

En die onderstroom, die 95%, ja die wint en misschien houd je het een heel dieet lang helemaal vol, maar op een gegeven moment kom je op het eind en sla je het boek dicht en val je weer terug in je oude patroon. De kilo’s gaan er weer aan en zelfs meer kilo’s, dan dat je afgevallen bent.

Herkenbaar? Maar als we nu weten dat jouw béwustzijn reageert, puur enkel en alleen op basis van logica, reden en wilskracht, dan is het volgende eigenlijk wel interessant vraag. Waar reageert jouw onbewuste dan op? Jouw onbewuste reageert puur en alleen op basis van emoties en beelden.

Stel je voor
Je zit op de bank, het is een gezellig avondje en je kijkt een leuke film, het is een emotionele film. Bewust weet jij heel goed, dat het slechts acteurs zijn die hun script oplezen. Dat weet je bewust. En terwijl de film begint en je gaat helemaal op in de film, op het moment dat het emotioneel wordt, biggelen de tranen over je wangen en je hebt er geen controle over.

Dat komt omdat jouw onbewuste puur en alleen reageert op beelden en die koppelt daar zijn emoties aan. Beelden hebben invloed op onze emoties, emoties hebben weer invloed op onze beelden. Dat is de taal van je onbewuste.

Heb je niks met emotionele films? Stel je dan voor dat je een spannende film aan het kijken bent. En op het moment suprême hoor je dat geluidje aankomen en het schrikniveau gaat omhoog. Je hoort dat riedeltje, je hoort het aankomen, maar op het moment dat het er is, schrik je toch. Je wéét gewoon dat het gaat komen, maar je onbewuste reageert aan de hand van wat er gebeurt.

Merk je hoe krachtig het onbewuste werkt? Voor jouw onbewuste maakt het dus niet uit, of het waarheid is of niet, dat maakt voor jouw onbewuste écht niet uit. Dat is puur en enkel jouw bewustzijn, die wil wél de logica, die wil wél de redenen weten, maar jouw onbewuste niet. Dus jij kunt wel met die 5% constant opboksen tegen die 95% en al die diëten gaan volgen, maar dat werkt niet.

Die 95% is vele malen sterker. Vandaar dat inderdaad het slagingspercentage van een dieet, slechts 5% blijkt te zijn. Dus wat doen wij?

Ik breng je in hypnose, in een bepaalde trance, en zo breng ik een nieuw beeld in jouw onbewuste en installeer de maagband.

Je zult merken, dat de beelden invloed hebben op de emoties en de emoties invloed op de beelden en op dat moment denkt je onbewuste …, aha had dat dan gezegd!

De onderstroom verandert van richting en de weerstand is weg. Nu kunnen ze samenwerken! Want in een keer gaan ze alle twee (het bewuste en onbewuste van jou) naar het doel toe.

Extra achtergrondinformatie:
Je kunt wel peddelen, maar je komt er niet, want al die overtuigingen, al die trauma’s, die je hebt opgedaan in je leven, zijn in het onder-bewuste geïnstalleerd voor je 7 jaar, maar die zitten allemaal onder water.

Alles wordt gestuurd door het onbewuste. En het enige wat wij hoeven te doen, met de kracht van hypnose, om daar te werken, want dáár gebeuren de veranderingen. Jouw onbewuste ziet er geen probleem in, want ooit is dat gedrag geïnstalleerd, want mama zegt dat dat zo moet. En jouw onbewuste denkt dat hoort gewoon zo.

Lees hier de reacties van cliënten die je voor zijn gegaan.

 

Lees ook: ‘Makkelijker in het leven staan door te tikken’

Wil je meer werken met je onderbewuste

Dit GRATIS e-book gaat hoofdzakelijk over mentaal afvallen.
Dit is maar één van de thema’s waar Leef je Passie hypnose op inzet.