Body & Mind Language
(BML)

Body & Mind Language is een lichaamsgerichte psychosociale therapie, waarbij zowel de informatie uit gesproken taal als informatie uit houding, beweging, zintuigen en gebaar wordt betrokken. BML richt zich op optimale verkenning van de echte hulpvraag. Door de ruimte te geven aan deze verkenning ontstaat de mogelijkheid bij het werkelijke probleem die verscholen ligt onder de hulpvraag te komen. Binnen de weerstand zelf ligt de mogelijkheid tot verandering. Door de weerstand te begrijpen en te vervormen in een andere houding ontstaan nieuwe inzichten en een positievere kijk op het leven.

Praten kent zijn beperking. Soms kom je niet verder dan herhaling van je verhaal, waardoor je eigenlijk het probleem steeds weer herbeleeft met steeds weer andere invalshoeken. Gebleken is dat je diepste beschadiging amper is te bereiken met praten alleen.

Zoals een lichaam een immuunsysteem heeft om je te beschermen tegen ziekte, zo heeft je geest haar weerstand in de vorm van een stagnatie om je veiligheid te geven en te behoeden voor herhaling in de vorm van angst en verdriet.

Door het voelen van angst en verdriet denk je wel twee keer na voordat je een bepaalde stap durft te zetten. Het lichaam stagneert in feite het proces. Door het lichaam te betrekken bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van het lichaamsgeheugen. 

BML leidt ook naar het herontdekken van het verlangen om je te uiten. Juist onze uitreiking, het contact met anderen is door teleurstelling beschadigd. Waar bij praten alleen de verschuiving als mogelijkheid wordt besproken kan je door de BML interventies de verandering daadwerkelijk ervaren.

Individuele coaching
Op verzoek kan een aparte afspraak worden gemaakt individuele begeleiding.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

OF

Meteen aan de slag met je prikkelsemoties en gedrag.