Body & Mind Language
(BML)

Body & Mind Language is een lichaamsgerichte psychosociale therapie, waarbij zowel de informatie uit gesproken taal als informatie uit houding, beweging, zintuigen en gebaar wordt betrokken. BML richt zich op optimale verkenning van de echte hulpvraag. Door de ruimte te geven aan deze verkenning ontstaat de mogelijkheid bij het werkelijke probleem die verscholen ligt onder de hulpvraag te komen. Binnen de weerstand zelf ligt de mogelijkheid tot verandering. Door de weerstand te begrijpen en te vervormen in een andere houding ontstaan nieuwe inzichten en een positievere kijk op het leven.

Praten kent zijn beperking. Soms kom je niet verder dan herhaling van je verhaal, waardoor je eigenlijk het probleem steeds weer herbeleeft met steeds weer andere invalshoeken. Gebleken is dat je diepste beschadiging amper is te bereiken met praten alleen.

De eerste indruk bepaalt het oordeel dat een ander over je heeft.
Je eigen lichaamstaal beïnvloedt voor 55% hoe anderen denken over jou, maar ook hoe jij denkt over jezelf! Dat is een hoger percentage dan de invloed van communicatie in de vorm van klank (38%) en taal (7%).

Als jij of het team of de ander onbewust de verkeerde signalen uitzendt zal de carrière, de relaties, studie en privé eronder lijden. Door te begrijpen wat je uitstraalt en te ervaren wat het met jou en de anderen doet wordt het communiceren, samenwerken en leven een stuk gemakkelijker.

In groepsgesprekken of als individu en tijdens oefeningen, aansluitend bij de vraag leert iedereen door te luisteren, kijken en ervaren wat nu eigenlijk gecommuniceerd wordt. Het team en de persoon krijgt meer ‘oog’ voor wat er nu uiteindelijk ‘gezegd’ en ‘bedoeld’ wordt.

Voor welke omstandigheden inzetbaar

  • Voor een team of degene die beter wil leren communiceren, samenwerken en begrijpen
  • Indien de je zowel mensgericht als resultaatgericht wilt werken
  • Bij veranderingen en de verwarring die dit voor iedereen met zich meebrengt.

Body en Mind Language is een waardevolle tool op individueel vlak en voor het team om op speelse en mensgerichte wijze te komen tot de gewenste verandering en  samenwerking.

Zoals een lichaam een immuunsysteem heeft om je te beschermen tegen ziekte, zo heeft je geest haar weerstand in de vorm van een stagnatie om je veiligheid te geven en te behoeden voor herhaling in de vorm van angst en verdriet.

Door het voelen van angst en verdriet denk je wel twee keer na voordat je een bepaalde stap durft te zetten. Het lichaam stagneert in feite het proces. Door het lichaam te betrekken bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van het lichaamsgeheugen. 

BML leidt ook naar het herontdekken van het verlangen om je te uiten. Juist onze uitreiking, het contact met anderen is door teleurstelling beschadigd. Waar bij praten alleen de verschuiving als mogelijkheid wordt besproken kan je door de BML interventies de verandering daadwerkelijk ervaren.

Opbouw van de workshop
Op maat gemaakt en afgestemd op de vraagstelling en het gewenste resultaat.
Gewerkt wordt met gesprek, theorie en oefeningen in groepsverband, 2-aan-2 en individueel.

Wil je meer mogelijkheden voor bedrijven en vitale medewerkers? lees

Individuele therapie
Op verzoek kan na de workshop een aparte afspraak worden gemaakt individuele begeleiding.

Meer info of willen ervaren? Neem contact op.

Individuele coaching
Op verzoek kan sowieso een aparte afspraak worden gemaakt individuele begeleiding.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

OF

Meteen aan de slag met je prikkelsemoties en gedrag.