Enzym therapie

Als enzymxpert therapeut kijk ik verder waarom je zo vermoeid blijft of klachten hebt die maar niet weg willen gaan via de reguliere weg.

Ik maak een persoonlijk enzymplan dat rekening houdt met de genetische, epigenetische en biochemische individualiteit van jou.

Factoren die nodig om rekening mee te houden:

  • Vaak denken we dat als we een supplement nemen we klaar zijn, maar dan begint het pas. Heb je wel de juiste samenstelling en hulptroepen erbij die ervoor zorgen dat de supplementen daadwerkelijk hun werk kunnen doen?
  • Metabole enzymen spelen bij alle biochemische reacties een belangrijke rol. Bijvoorbeeld de citroenzuurcyclus: ieder ‘stapje’ heeft een specifiek enzym met bijbehorende cofactoren nodig.
  • Er zijn veel (omgevings)factoren die de enzymactiviteit in het lichaam beïnvloeden. Deze worden in kaart gebracht via de EMB test
  • Een gezond microbioom houdt zichzelf in balans en zorgt dat het mycobioom, het bacterioom en viroom binnen gezonde grenzen blijven.
  • Tal van factoren zijn van invloed op de samenstelling van ons microbioom. Een wezenlijk belangrijke en vaak onderschatte factor is de functie van het autonome zenuwstelsel. Ontspanning en goede stress-hantering zijn van wezenlijk belang.
  • Ik ben alert op een onderliggende zware metalenbelasting en werk hier met je aan.
  • Wellicht heb je er nooit bij stil gestaan dat bacteriën zich beschermen met een zelfgeproduceerde biofilm. Hierdoor zijn ze minder goed detecteerbaar en behandelbaar.
  • Via de enzymtherapie kunnen gaan we aan de slag om de biofilm af te breken.

Als je nu al aan de slag wilt om goed voor je eigen enzymen te zorgen, kan je het volgende doen:

– Op je buikademhaling te letten
– Regelmatig lichte stretch-oefeningen te doen voor een goede circulatie
– Voldoende zuiver water te drinken
– Voldoende rauwe groenten en fruit te eten

Lijkt dit iets waar jij mee aan de slag wil? Maak dan een afspraak voor een consult.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.

Naast de Raymedy werk ik ook met de iTOVi, de NESGPS vragenlijst en EMB test. Wil hier meer van weten dan kijk even op deze pagina’s.