Identiteit

Wat is jouw eigen identiteit. Hoe ga je met situaties in je naaste omgeving om. Verlies je jezelf om te voldoen aan het verwachtingspatroon van anderen? Blijf je bij jezelf? Wie ben jij?

Het is een feit dat omgevingsfactoren jouw identiteit beïnvloeden. Als je geboren bent in de ene cultuur en op groeit binnen een andere cultuur zal jouw identiteit zich aanpassen en ontwikkelen richting de omgeving waar je op dat moment bent.

Weet dat de spiegel die de omgeving je voor houdt meestal bepaalt wie je wordt en jij zelf degene bent die deze spiegeling kan veranderen door je houding richting de buitenwereld aan te passen. Toch kan de druk van de omgeving groter zijn dan jouw eigen identiteit en je dingen laten doen waar je achteraf niet trots op bent. Zeg daarom nooit dat jij zoiets nooit zou doen over gedrag dat je bij een ander af keurt.

Voorbeeld:
Als voorbeeld dient het Stanford gevangenis experiment. Studenten geselecteerd op hun psychologische stabiliteit werden willekeurig onderverdeeld in een gevangenen- en bewakersgroep en begonnen zich naar hun rol te gedragen in de vorm van onderdanige gevangenen en van de macht misbruik makende bewakers. Slechts zes dagen van de geplande twee weken waren volbracht en toonde de dramatische gevolgen van de kracht van de sociale situatie op normale, gezonde studenten in een namaakgevangenis in de vorm van sadisme en apathie. Het experiment van Zimbardo toont aan dat we steeds waakzaam moeten zijn tegenover de valkuilen van de beïnvloeding die we dagelijks meemaken.

Neem contact op met Leef je Passie om weer terug te keren naar het gedrag en het leven dat bij je past.

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.