Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Orthomoleculaire therapeuten willen ‘optimale concentraties’ voedingsstoffen in iemands lichaam voor elkaar krijgen, waardoor deze persoon zich veel beter in zijn of haar vel gaat voelen.

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voeding, gezondheid en ziekte nauw met elkaar verbonden zijn.  Het streven is om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Wanneer er tekorten ontstaan van bepaalde vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen allerlei biochemische processen in lichaam en geest verstoord raken. Hierdoor kunnen klachten en ziekten ontstaan. Door het aanpassen van het voedingspatroon en met de inzet van voedingssupplementen kunnen klachten aangepakt worden en valt gezondheidswinst te behalen.

Daarnaast kan worden gekeken naar de psyche, het neurologische systeem, het immuunsysteem en het hormonale systeem. Daarnaast wordt gekeken naar de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving. Ook hier kijken we hoe we leefstijl en voedingspatroon kunnen aanpassen om de balans tussen de verschillende systemen in het lichaam te herstellen.

Meer info nodig?

maak afspraak

Indien aanvullend verzekerd wordt een gedeelte van het bedrag vergoed.