Prestatiecodes

 

Zorgverzekeraars
Vanaf 1 januari 2019 hebben een aantal zorgverzekeraars andere regels. Ook zijn sommige behandelvormen uitgesloten. Deze nieuwe eisen en richtlijnen gelden voor alle erkende beroepsorganisaties en therapeuten. Een belangrijke voorwaarde voor vergoeding van de behandelingen is het juiste gebruik van de prestatiecodes en het hebben van AGB codes.
Leef Je Passie voldoet aan de eisen.

Prestatiecodes Leef Je Passie
Dit zijn de codes waaronder ik werk.
24500 Behandeling psychotherapie
24504 Behandeling overige psychosociale therapie
24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
24513 Behandeling lichaamsgerichte psychotherapie
24104 Behandeling acupunctuur

Betekenis per code
Hieronder tref je de betekenis per code aan.

24500 Behandeling psychotherapie
Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of draaglijker te maken.

24504 Behandeling overige psychosociale therapie
Dit is een verzamelnaam voor behandelvormen die of een combinatie zijn van meerdere technieken of psychosociale behandelvormen. Dit kan betekenen dat de therapeut eclectisch werkt of dat de therapeut een eigen methode inzet bij de psychosociale behandeling van de cliënt.

24005 Behandeling overige natuurgeneeskunde
De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatiecode.

24513 Behandeling lichaamsgerichte psychotherapie
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.

24104 Behandeling acupunctuur
Acupunctuur is een behandelmethode met als doel het lichaam weer in balans te brengen. Het behoort tot de traditionele Chinese geneeskunde. De behandeling vindt plaats door het plaatsen van naalden op de behandelpunten. Deze richt zich meestal op de meridianen, de energiebanen in het lichaam.

Meer over willen weten? Bel of mail me.