Hoe hoog is jouw SQ?

 

We kennen allemaal wel de IQ en EQ test.
IQ je ratio intelligentie quotiënt met 'Wat/hoe denk ik?'
EQ je empathisch intelligentie quotiënt met 'Wat/hoe voel ik?'.

Beide delen besturen een ander deel van je hersenen.
IQ is meer analytische en je linker hersenhelft
EQ is meer je emotionele stuk en je rechter hersenhelft.

Wat doet je SQ dan?
Het is de lijm tussen EQ en IQ. De verbinder van de linker aan de rechter hersenhelft.
De SQ geeft meer aan het Waarom. 'Waarom denk en voel ik'.

Leef je Passie ziet het SQ als het sensitieve intelligentie quotiënt.
Anderen meer als het spirituele intelligentie quotiënt. Ik vind dat je met dit quotiënt nadrukkelijk de stempel drukt op de persoonlijke innerlijke ervaring en jouw intuïtie.

Je SQ laat je creatief zijn, zoekt naar de zin van je leven en treedt in contact met je dromen, idealen, visies en aspiraties en maakt je hiervoor gebruik van je ratio en empathisch vermogen.

Je voelt je meer een volledig mens en beleeft nog meer je passie.
Je durft je grenzen te verleggen naar een voldaan leven.

SQ is in Nederland nog niet zo ingeburgerd.

Je ziet steeds meer om je heen dat mensen merken dat er meer is in het leven dan goede punten halen, een mooi salaris krijgen en winnen van een ander.

Mensen met een hoog SQ hebben het vermogen om de diepere betekenis van situaties en gebeurtenissen te doorgronden. Ze kunnen verbindend denken, hebben bezieling, luisteren goed naar hun intuïtie en inzicht, maar ook naar de details, zetten veiligheid voorop en streven helderheid na.

Ze zijn vaak authentiek, charismatisch, creatief en nederig en behulpzaam. Ze hebben oog voor de ander en de wereld. Eigenschappen die ook in het bedrijfsleven steeds meer wordt gewaardeerd.

Zelfs Nijenrode heeft 21 maart 2017 gekozen voor het thema business spiritualiteit voor de alumni avond. Al snel bleek dat business spiritualiteit lastig onder woorden te brengen is.

Een van de uitkomsten was dat het niet gaat om een definitie, het is niet te omvatten in een paar sheets. Uitgangspunt was vooral het zijn, voelen, doen en er bewust van zijn, waardoor je je kwaliteit van het bewustzijn en hierdoor je levenskwaliteit kunt vergroten.

Volgens de deelnemers was het een avond die deed uitnodigen tot nadenken over jezelf en jezelf in je organisatie. Je bewust zijn van wie jij bent en hoe alles beter tot zijn recht komt als je alles vanuit jezelf, je eigen behoeften, je authenticiteit en blik op de wereld aanpakt. Dit zijn elementen die in de toekomst bepalen of iemand wel of geen gelukkig en succesvol leven zal leiden.

Bewezen is dat mensen met een hoog SQ innovatiever zijn en een energiek leven leiden.

Wat is jouw SQ?
Kom hier achter en beantwoord de volgende vragen: