Ben je benieuwd hoe je je persoonlijk verder kunt ontwikkelen en je talenten het beste inzet? Krijg inzicht in jouw innerlijke drijfveren op het gebied van samenwerking, relaties, studie, werk en zingeving.

Succes Scan

Wat is de Succes Scan?
Met de Succes Scan word je persoonlijke rapportage samengesteld die jouw drijfveren, talenten, competenties, ideale omgeving, emoties, effectieve inzet van talenten, valkuilen en ontwikkelpunten beschrijft. Deze persoonlijkheidsscan werkt aan de hand van 4 omgevingen, 12 drijfveren (48 totaal) en meer dan 50 competenties (per omgeving) en geeft een compleet beeld van een persoon. Jij bent uniek. Dat is deze scan ook.

Waarom deze scan?
Het is belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en in gestimuleerd wordt dit te integreren in jouw dagelijks leven. De Succes Scan bestaat onder andere uit de Personal Leadership Compass (PLC). De grondlegger van de PLC merkte dat veel scans tekortschieten omdat ze iemand isoleren door de benadering vanuit slechts 1 aspect. Deze scans zijn niet foutief maar ‘onvolledig’. Door haar kennis en inzicht vanuit verschillende wetenschapsgebieden te combineren in een persoonlijke leiderschapsscan worden meerdere aspecten van iemand verenigd en doet zo recht aan eenieder in zijn totale sociale- en psychische spectrum. Zo is deze successcan uitgegroeid tot een volwaardig instrument. Leef je Passie hoopt – samen met de grondlegger – positief bij te dragen aan de samenleving, want wij gunnen eenieder om het beste uit zichzelf te halen en daardoor geluk te ervaren.

Hoe onderscheidt de PLC zich van andere scans?
De PLC is onderscheidend omdat het gebaseerd is op de positieve psychologie én op inzichten uit neurowetenschappen, sociologie, en bedrijfswetenschappen. Andere persoonlijkheidsscans zijn gebaseerd op alleen de positieve psychologie. Deze scan houdt rekening met de omgeving van een persoon en geeft een compleet beeld. Andere persoonlijkheidsscans isoleren een persoon door hem of haar vanuit slechts één aspect te benaderen. De Personal Leadership Compass plaatst iemand op een schaal van eigenschappen, in plaats van deze in een hokje te plaatsen. Deze scan spreekt in situationele verschillen, bijvoorbeeld: iemand zal in de ene context extrovert zijn en in de andere context introvert. Veel andere persoonlijkheidsscans maken gebruik van de tweedeling: introvert of extravert. Daarnaast wordt niet van negatief gedrag. In deze scan gaan we ervan uit dat alles dat iemand doet voortkomt uit iemands drijfveren. Indien iemand een drijfveer ineffectief inzet, dan ziet we dat als een ontwikkelpunt.

Wetenschappelijk fundament
De PLC is gebaseerd op 45 jaar wetenschappelijk onderzoek. De scan is gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie, neurowetenschappen, sociologie en bedrijfswetenschappen.

Hoe werkt de Succes Scan?
Je ontvangt via mail een persoonlijke uitnodiging met een link naar de PLC. Een stellingenlijst waaruit je binnen maximaal 30 minuten steeds de stelling kiest die het beste bij je past of het minst ver van je af staat. Na digitale invulling van de stellingen ontstaat een rapport van waaruit een ontwikkelplan kan worden samengesteld. Tijdens consulten kunnen handvatten aangereikt worden om op weg te helpen naar je zakelijk en persoonlijk succes.

Interesse in een investering in jezelf of je medewerker?
Kijk dan op Succes Scan Werk of vul het formulier hiernaast in voor meer informatie.

In veel gevallen wordt deze werkwijze vergoed door de werkgever in het kader van re-integratie, persoonlijke ontwikkeling, outplacement of verandering van functie. Vraag bij je werkgever of dit voor jou ook mogelijk is.

Aanvragen / meer info

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Aanvraag Succes Scan (verplicht)

  WerkStudieRelatie

  Eventuele vragen/opmerkingen

  Na verzending zal Leef je Passie zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

  Werk

  De Succes Scan is bedoeld voor zowel de werkgever als de werknemer die echt werk wil maken van de ambities en talenten van zichzelf of het personeel om nieuwe inzichten te verwerven, concrete doelen te stellen en hiermee aan de slag te gaan.

  Lees meer

  Studie

  De Succes Scan geeft inzicht in welke studies en beroepen het beste aansluiten bij jou manier van denken, kunnen en doen. Ontdek jouw passies en talenten, zodat je zo effectief mogelijk je studiekeuze kunt maken.

  Lees meer

  Relatie & Persoonlijke ontwikkeling

  De Succes Scan laat je sterkte en zwakte punten zien binnen de relaties die je hebt met anderen en jezelf. Wat drijft jou? Hoe en waarom reageer je zo op elkaar? Deze scan maakt de verbinding en de ruimte om te groeien zichtbaar.

  Lees meer

  De sleutel naar succes is het ontdekken van je talenten en valkuilen.

  LOGO L lijn 40px