Vergoedingen

Bij Leef je Passie kun je er zeker zijn en van kwaliteit en mensgerichte zorg.

Investering / tarief voor natuurgeneeskundig, lichaamsgericht en psychosociale therapie bij Leef je Passie
Intake                € 90,00         ongeveer 1,0 uur
Consult             € 90,00        ongeveer 1,0 uur
Miniconsult      € 45,00        0,5 uur

Hoe gaat de betaling in zijn werk

 • Je betaalt bij mij het volledige bedrag per pin.
 • Per mail ontvang je de factuur.
 • Je dient zelf de factuur in bij je zorgverzekeraar en je ontvangt het door jouw verzekerde bedrag terug op je rekening. Vergoedingen vallen onder de aanvullende verzekeringen onder het kopje ‘alternatieve zorg’ of geneeswijzen. Je zorgverzekeraar helpt je graag verder bij vragen over je polis.

Vergoeding via beroepsvereniging VIV
De VIV draagt als integraal speler complementair aan de reguliere zorg bij aan vitaliteit, gezondheid en kwaliteit van leven in onze maatschappij. Bij VIV wordt 24005 overige natuurgeneeskunde evenals 24504 psychosociale zorg vergoed. Leef je Passie is lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde.

Vergoeding via beroepsvereniging VBAG
VBAG-therapeuten richten zich op de curatieve en palliatieve zorg, wat inhoudt dat ze therapeutische zorg verlenen als antwoord op een duidelijke hulpvraag van de cliënt. Met andere woorden: er moet sprake zijn van een klacht die de reden is dat de cliënt contact opneemt met de therapeut. O.a. 24511 en 24005 behandeling overige natuurgeneeskunde wordt door VBAG vergoed. Leef je Passie is lid van deze beroepsvereniging.

Vergoeding door CAT / CK
Leef je Passie is lid van het CAT level 5 / CK en staat ingeschreven bij GAT en BAT. De volgende prestatiecodes worden via CAT vergoed; 24500 behandeling psychosociale therapie, 24005 behandeling overige natuurgeneeskunde, 24513 behandeling lichaamsgerichte therapie en 24104 behandeling acupunctuur.

Klachtenregeling
Ik val als CAT-complementair kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

CPION erkenning
Leef je Passie voldoet aan de opleidingseisen van de zorgverzekeraar om de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor jouw als verzekerde te verbeteren en te waarborgen en is in bezit van de CPION erkenning voor Alternatieve zorg.

RBCZ
Door inschrijving bij RBCZ wordt Leef je Passie erkend en vergoed door zorgverzekeraars die alternatieve zorg door therapeuten aanbieden in de aanvullende verzekering en je daar ook voor verzekerd bent.

Leef Je Passie staat met natuurgeneeskundige, lichaamsgerichte en psychosociale zorg op de ‘vergelijk en kies’ wijzer van VGZ en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, mits verzekerd voor alternatieve geneeswijzen. Coaching valt niet onder deze vergoeding. 

Zorgverzekeraars zijn o.a.

 • Achmea (waaronder o.a. Zilveren Kruis, OZF, Interpolis, FBTO, Avéro)
 • Caresq (waaronder promovendum, National academic en besured)
 • CZ (waaronder Delta Lloyd en OHRA)
 • De Friesland Zorgverzekeraar
 • DSW (waaronder Stad Holland, Intwente en ANNO12)
 • Menzis (waaronder Anderzorg, PMA en HEMA)
 • VGZ (waaronder Univé zorg, IZA, IZZ, en UMC)
 • VRZ (waaronder o.a. Eno, ONVZ)

Niet alle logo’s van zorgverzekeraars, die een behandeling bij Leef Je Passie vergoeden staan hier vermeld. Welke vergoeding je ontvangt ligt aan de polis die je hebt afgesloten met de zorgverzekeraar voor alternatieve zorg.

Vergoedingsmogelijkheden coaching en workshops.

 • Arbeidsgerelateerde coaching en workshops, gedeeltelijk of geheel betaald door werkgever.
 • Studiekosten inzake persoonlijke ontwikkeling.
 • Persoonlijke ontwikkeling voor groei in eigen bedrijf.