Vergoedingen

Bij Leef je Passie kun je er zeker zijn van kwaliteit en mensgerichte zorg.

Investering / tarief voor natuurgeneeskundig en psychosociale therapie
bij Leef je Passie
Intake                € 90,00         1,0 – 1,5 uur
Consult              € 90,00        0,45 – 1,0 uur
Miniconsult      € 45,00        0,5 uur

Hoe gaat de betaling in zijn werk
Je betaalt bij mij het volledige bedrag per pin.
Per mail ontvang je de factuur.
Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar en je ontvangt het verzekerde bedrag terug op je rekening.
Vergoedingen vallen onder de aanvullende verzekeringen onder het kopje ‘alternatieve zorg’ of geneeswijzen. Je zorgverzekeraar helpt je graag verder bij vragen over je polis.

Leef Je Passie staat op de ‘vergelijk en kies’ wijzer van VGZ en wordt door zorgverzekeraars vergoed, mits verzekerd voor alternatieve geneeswijzen. Denk hierbij aan de volgende zorgverzekeraars.

 • Achmea (waaronder o.a. Zilveren Kruis, OZF, Interpolis, FBTO, Avéro)
 • Caresq (waaronder promovendum, National academic en besured)
 • CZ (waaronder Delta Lloyd en OHRA)
 • De Friesland Zorgverzekeraar
 • DSW (waaronder Stad Holland, Intwente en ANNO12)
 • Menzis (waaronder Anderzorg, PMA en HEMA)
 • VGZ (waaronder Univé zorg, IZA, IZZ, en UMC)
 • VRZ (waaronder o.a. Eno, ONVZ)

CZP keurmerk
Leef je Passie voldoet aan de gestelde criteria van dit keurmerk welke hoger zijn dan bij een beroepsvereniging om jou als cliënt meer zekerheid te geven dat je behandelingen ontvangt bij een serieuze en professioneel hoogwaardige praktijk.

Vergoeding via beroepsvereniging VIV
De VIV draagt als integraal speler complementair aan de reguliere zorg bij aan vitaliteit, gezondheid en kwaliteit van leven in onze maatschappij. Bij VIV wordt 24005 overige natuurgeneeskunde als 24504 psychosociale zorg vergoed. Leef je Passie is lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde.

Vergoeding via beroepsvereniging VBAG
Leef je Passie is lid van de VBAG en staat ingeschreven bij RBCZ en TCZ herkenbaar aan een VBAG-licentienummer en de beroepstitel ‘Natuurgeneeskundige’. Hieronder vallen de werkvormen: Natuurgeneeswijzen, Antroposofie, Homeopathie, Lichaamsgerichte therapie, Oosterse geneeskunde, Psycho-sociale therapie en Beweegzorg.

Vergoeding door CAT
Leef je Passie is lid van het CAT level 5 en staat ingeschreven bij GAT en BAT. De volgende prestatiecodes worden via CAT vergoed; 24500 behandeling psychotherapie, 24005 behandeling overige natuurgeneeskunde, 24513 behandeling lichaamsgerichte therapie en 24104 behandeling acupunctuur.

Ik val als CAT-complementair therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

CPION erkenning
Leef je Passie voldoet aan de opleidingseisen van de zorgverzekeraar waar uiterlijk 1-1-2017 iedere zorgverlener aan moet voldoen met betrekking tot alternatieve zorg om de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor u als verzekerde te verbeteren en te waarborgen en is in bezit van de CPION erkenning voor Alternatieve zorg.

RBCZ
Door inschrijving bij RBCZ wordt Leef je Passie erkend en vergoed door zorgverzekeraar VGZ.

Een behandeling bij Leef je Passie vallend onder natuurgeneeskunde en psychosociale therapie, wordt door o.a. onderstaande zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed, indien je verzekerd bent voor alternatieve zorg. Coaching valt niet onder deze vergoeding. 

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, De Friesland Zorgverzekeraar, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq

Naast bij bovenvermelde zorgverzekeraars worden behandelingen bij Leef je Passie o.a. vergoed als je lid bent van een zorgverzekeraar aangesloten bij de coöperatie-VGZ.

Niet alle logo’s staan vermeld van zorgverzekeraars die een behandeling bij Leef je Passie vergoeden. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding aan de afgesloten aanvullende polis.

Vergoedingsmogelijkheden coaching en workshops.

 • Arbeidsgerelateerde coaching en workshops, gedeeltelijk of geheel betaald door werkgever.
 • Studiekosten inzake persoonlijke ontwikkeling.
 • Persoonlijke ontwikkeling voor groei in eigen bedrijf.