Jasper Johns, Zero to Nine, 1959, 53,8 x 88,9 cm, Encaustic, newspaper on canvas. Museum Ludwig, Köln © VG Bild-Kunst, Bonn 2014 Photo: Rheinisches Bildarchiv

De kracht van cijfers

Module 1 & 2 & 3 & 4

Verken jezelf en omgeving d.m.v. cijfers

Datum

module 1
5  juni 2018

module 2
juli 2018

module 3
21 augustus 2018

module 4
18 september 2018

Wil je je onderdompelen in de numerologie?
Volg dan de 4-daagse in de herfst
op 18-19-20-21 oktober 2018

Meld je nu aan

Duur training

een dag
09:00-17:00 uur

Investering

€ 157,00 per module
of
4 daagse
€ 597,00

Trainer

Ingrid Huskens

Locatie(s)

Leef je Passie
Oliemolenstraat 60
6416 CB Heerlen

Aanvullende info

Bij aanmelding je geboortedatum s.v.p. doorgeven

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de Leef je Passie nieuwsbrief.

Hoe zijn deze workshops opgebouwd
Deze workshop bestaat uit diverse modules. Je bent niet verplicht om bij module 1 te starten. Je kunt ervoor kiezen om je per module een volle dag of 4 dagen achter elkaar in de numerologie te dompelen of iedere module los en gedoseerd tot je te nemen in een avond 4-daagse. Op verzoek kan er ook voor gekozen worden om de cursus online te volgen. Wil je meer over jezelf of je kind, man, cliënt of ouders weten, snappen, begrijpen of anders mee leren omgaan? Dan zijn deze workshops zeker iets voor jou.

Waar komt numerologie vandaan?
Elk leven lijkt gestoeld op een bepaalde structuur. In de muziek kennen we de muzieknoten. Alle noten staan in verhouding met elkaar om zo tot een bepaalde vibratie of trilling te komen. Ook ieder leven, en dus ook jouw leven, heeft een basis van vibratie of trilling gebaseerd op getallen.

Numerologie is leuk, eenvoudig en toch wetenschappelijk zonder ingewikkelde formules. Getallen hebben van oudsher een geestelijke en mystieke betekenis. Meer dan 10.000 jaar geleden werd bij de oude Egyptenaren en Babyloniërs al gebruik gemaakt van de numerologie.

Geschiedenis
Reeds van in de oudheid werden letters omgezet in cijfers, die een klankwaarde vertegenwoordigden.  In het oude Egypte bestonden al getallensystemen, waarbij elk cijfer zijn eigen, bovennatuurlijke kracht had. De Egyptenaren gebruikten die systemen onder andere om het gedrag en het karakter van de mens beter te leren begrijpen. De beroemde Griekse wiskundige, astroloog en filosoof die leefde op het eiland Samos genaamd Pythagoras (6e eeuw v. Chr.) wordt gezien als grondlegger van de numerologie zoals wij die nu kennen. Hij stelde de getallen centraal en geloofde er heilig in dat alles herleid kon worden tot getallen en dat door deze herleiding een beter inzicht in het functioneren van het universum zou ontstaan in de vorm van de geometrie.

Waar kun je numerologie voor gebruiken?
Numerologie wordt onder andere gebruikt om jezelf beter te leren kennen, het gedrag van anderen beter te leren begrijpen, te zien of een partner wel of niet bij je past en levensdoel kan worden berekend of welke kleur het beste bij je past. Of ze plannen activiteiten op een bepaalde dag in de week beter in, omdat ook elke dag een eigen nummer heeft. Met een beetje fantasie is alles in (een combinatie van) getallen te vertalen.

Wat is het verschil tussen astrologie en numerologie?
In de astrologie kijkt men naar de voorspellende waarde van de stand van planeten, in de numerologie kijkt men naar de waarde van de getallen m.b.t. verleden, heden en toekomst, maar ook je fysiek, je chakra’s en je blinde vlekken. Numerologie vertelt wat de belangrijkste les is die je in dit leven moet leren en welke weg je daarvoor kunt bewandelen. Daarbij wordt er vaak vanuit gegaan dat je reïncarneert op aarde met de bedoeling een bepaald doel te vervullen. Dit doel wordt je helderder wanneer je jezelf numerologisch hebt neergezet.

Kunnen gebeurtenissen met behulp van numerologie worden voorspeld of verklaard?
Er zijn mensen die historische gebeurtenissen in getallen vertalen en daar allerlei conclusies aan verbinden. Een bekend voorbeeld zijn de terroristische aanslagen van 11 september 2001 een datum die op zijn Amerikaans als 9-11 wordt geschreven. Het getal 911 is het nummer van de alarmcentrale in de Verenigde Staten. Minder bekend is dat er tussen 11 september 2001 en de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004 op één dag na 911 dagen liggen. In Nederland werd exact 911 dagen na de moord op Pim Fortuyn (op 6 mei 2002) Theo van Gogh omgebracht. De datum van die moord levert op zijn Amerikaans weer 11-2 op en 112 is het Europese alarmnummer. Maar er is nooit aangetoond dat deze feiten op iets anders berusten dan toeval.

Leuke weetjes

 • Het systeem van tellen en rekenen is gebaseerd op tien cijfers. Waarom? Om je handig op je vingers kunt tellen.
 • De oude Chinezen ontwikkelden een eigen getallensysteem, dat uitging van twee basislijnen: een yin (onderbreken lijn) en een yang (ononderbroken lijn).
 • De volgelingen van Pythagoras kenden allerlei (niet wiskundige) eigenschappen aan getallen toe.
 • In de 13e eeuw ontwikkelden geleerden een methode waarmee ze de bijbel konden uitleggen door de letters van de bijbeltekst om te zetten in cijfers. Door aan die getallen bepaalde betekenissen toe te kennen hoopten ze de verborgen betekenis van het Oude Testament te kunnen achterhalen.
 • Getallensymboliek speelt een grote rol in het Christendom. Denk bijvoorbeeld aan de Heilige drie-eenheid, de driedubbele zes (het getal van het beest of de duivel), de zeven geboden en de twaalf apostelen. Het getal dertien wordt door veel mensen als een ongeluksgetal gezien. Dat komt omdat deze het verraad van Judas symboliseert, de dertiende apostel.
 • In de middeleeuwen werd numerologie vooral gebruikt om de toekomst te voorspellen, vaak in combinatie met astrologie en waarzeggerij. Een van de bekendste numerologen uit die tijd was de Engelsman John Dee, de officiële hofmagiër van Koningin Elisabeth I. Zij vertrouwde volledig op zijn voorspellende krachten en liet hem zelfs de meest gunstige dag voor haar kroning bepalen.
 • In veel westerse landen zoals de Verenigde Staten bestaat de 13e verdieping niet. Dat wil zeggen: hoge gebouwen hébben natuurlijk wel een 13e verdieping, maar die wordt dan de 14e verdieping genoemd. In de lift zie je de volgende knopjes: 10, 11, 12, 14, 15….
 • Hetzelfde gebeurt ook in Korea en Japan, maar dan met de 4e verdieping. In die landen wordt het getal 4 namelijk als teken van de dood gezien.
 • De 19e eeuwse Ierse leider Charles Stewart Parnell wilde een wet die dertien onderdelen bevatte niet ondertekenen. Er moest een veertiende worden bedacht voordat hij akkoord ging.
 • In India wordt numerologie gebruikt in vaastu, oftewel heilige architectuur. Voordat een huis wordt gebouwd controleren de Indiers zorgvuldig elke afmeting, omdat de getallen die voortkomen uit de berekeningen symbolische weergaven zouden zijn van goden of godinnen die de bewoners geluk of ongeluk brengen.
 • In 2006 verwijderde een rechter een vrouw uit de jury van een moordproces, omdat ze zich teveel zou laten leiden door numerologie. Volgens haar mede juryleden vertaalde de vrouw alles in cijfers, van de namen van de getuigen tot de kleur van hun kleren. De rechter besloot dat ze op basis daarvan geen objectief oordeel kon vellen.
 • In de verhalen over Harry Potter spelen getallen een belangrijke rol. Vooral Hermelien is dol op het maken van cijfermatige schema’s en grafieken. Aan de hand daarvan voorspelt ze wat er in de toekomst gaat gebeuren.
 • President Kennedy en Lincoln exact 100 jaar na elkaar zijn vermoord en 14 jaar lid van het congres.

Hoe werkt numerologie?
De numerologie zoals wij die kennen komt af van de Grieken en de Hebreeuwen. Een beroemde uitspraak van de Griek Pythagoras was: ‘Alles bestaat uit getallen. Als u de getallen kent, kent u uzelf’.

Binnen in de numerologie bestaan meerdere stromingen of berekeningen. In deze workshops gaan wij alleen uit van de getallen berekend vanuit je geboortedatum, omdat deze is in ieder systeem gelijkwaardig zijn en ons helder vertelt wat onze levensles is en waar we mee bezig zijn.

Volgens de numerologie wordt het leven en zijn lessen bepaald door de getallen die je van je geboortedatum afleidt. Je geboortedatum vertelt iets over je karakter en je vaardigheden en talenten. Waar bent je van nature goed in? En wat zijn je positieve en negatieve eigenschappen?

Geluksgetallen bestaan die?
Veel mensen hebben een geluksgetal. Bij numerologie berekeningen valt inderdaad vaak op dat een bepaald getal vaker voorkomt dan een ander. Bij John Lenon zie je het getal 9 steeds terugkomen bij ontstaan Beatles, zijn dood en liedjes.  Wel willen we ervoor waarschuwen dat dit nummer niet gebruikt kan worden voor kansberekening en deze getallen in de loop van het leven kunnen wijzigen.  Dus een geluksgetal als zodanig wordt door de persoon zelf bepaald.

Wat leer je via de numerologie. (Hieronder volgt een kleine opsomming.)
– Waarom je bent wie je bent en zo was als kind

– Welk effect de cijfers fysiek op je hebben
– Welke confrontaties en personen je aantrekt
– Waarom bepaalde blokkades op je afkomen
– Wat je karma- en dharmapunten zijn
– Wat is mijn levensles en werkwijze
– Waarom sommige relaties beter werken dan anderen
– Welke dagen je het beste tot actie kunt overgaan
– Wat je ziele pad is en het pad door al je levens heen
– Hoe je de trilling van dit levensjaar het beste kunt benutten
– Hoe de plek waar je woont effect op je heeft
– Welke uiting jouw geboortecijfers hebben in chakraal opzicht
– Wat zijn je blinde vlekken
– Welke stukken zou je kunnen leren om te omarmen
– Welke hulpmiddelen heb je tot je beschikking?

Module 1:
–  Voel, teken, doorloop en begrijp de cijfers

–  Hoe bereken ik mijn geboortedatum toen en nu
–  Wat is dharma en karma hoe los je het op

Module 2:
–  Je karakter, geboortedag en speciale jaren in je leven
–  Hoe werkt numerologie in relaties?
–  Welke invloed heeft jouw huisnummer, 1-2-3 getallen en klokgetallen op je? 

– Je westers en oosters sterrenbeeld verbonden met de numerologie

Module 3:
– Wat hebben numerlogie en chakra’s met elkaar te maken

– De berekening van de chakra numerologie
– Kenmerken van bomen, seizoenen en numerologie
– Numerologie en kleur

Module 4:
– Wat heeft een pentagram met numerologie te maken
– Wat zijn jouw blinde vlekken
– Numerologie en de i-tjing
– Hoe werkt numerologie aan je fysiek herstel

Wat krijg je mee naar huis
Je ontvangt een boekwerk aan informatie en mag na deze dag een maand lang contact met me opnemen als je nog vragen hebt.

Huishoudelijke mededelingen voor een dagworkshop
Je bent vanaf 08:30 uur van harte welkom bij Leef je Passie in het Superstudios gebouw aan de Oliemolenstraat 60 te Heerlen. We starten om 09:00 uur, lunchen om 12:30 uur en eindigen stipt om 17:00 uur.

Inbegrepen
Koffie, thee, water, tussendoortjes en healthy lunch
Gratis parkeren op locatie Superstudios.

Huishoudelijke mededelingen voor een 4-daagse avondcursus
Je bent om 18:30 uur van harte welkom bij Superstudios aan de Oliemolenstraat 60 te Heerlen.
We starten om 19:00 uur en eindigen om 21:00 uur.

Inbegrepen
Koffie, thee, water en tussendoortjes

Gratis parkeren op locatie Superstudios.

Hoe aanmelden
Vul het formulier hiernaast in en zet bij de opmerkingen naar welke module je voorkeur uitgaat en je vermeld je geboortedatum.

Ik kijk ernaar uit om je kennis te laten maken met de diepere geheimen van de numerologie en heet je nu alvast van harte welkom. ♥

Meld je aan

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Kies je Training (verplicht)

Eventuele vragen/opmerkingen

Na verzending zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Hartelijke groet en leef je Passie, Ingrid Huskens-Hermens

Alles dat kan worden geteld telt niet noodzakelijkerwijs.
Alles dat telt kan niet noodzakelijkerwijs worden geteld.