Positief Gezond je Passie Leven

Leer je eigen regie nemen en krachtig jouw passie handen en voeten geven via positieve gezondheid

Wat heb jij nodig om Positief Gezond te zijn en blijven.

Datum / tijd

Wil je samen afstemmen voor een groep binnen een kleine of grote organisatie? Stuur me dan een bericht.

Of zie de agenda en meld je aan bij een losse groep.

Duur training

E-learning op eigen tempo en kosten of meegenomen worden in een offerte. Na afronding e-learning sluit je aan bij 2 reflectiebijeenkomsten waar je in een veilige omgeving in een kleine groep met het geleerde en nog andere tools aan de slag gaat. De bijeenkomsten duren per keer om en nabij de 3,5-4 uur.

Investering

Particulier
€ 200,00 per persoon, inclusief BTW

Zakelijk
€ 1.270,00 exclusief BTW

Trainer

Ingrid Huskens

Locatie

Leef je Passie
Oliemolenstraat 60
6416 BC  Heerlen

Positieve Gezondheid – Blended training
Het begrip Positieve Gezondheid is geïntroduceerd door de arts Machteld Huber. Positieve Gezondheid gaat over hoe je veerkrachtig en betekenisvol kunt leven. Het begrip gezondheid bestrijkt immers een veel breder gebied dan alleen maar je lichamelijk functioneren. Positieve Gezondheid gaat dus niet uit van ziekte en hetgeen niet goed gaat, maar vertrekt vanuit hetgeen er wèl goed gaat.

Positieve Gezondheid gaat hierbij uit van zes dimensies

 1. Lichaamsfuncties
 2. Mentaal welbevinden
 3. Zingeving
 4. Kwaliteit van leven
 5. Meedoen
 6. Dagelijks functioneren.

Deze training is ontwikkeld
Vanuit Fontys Paramedische Hogeschool in samenwerking met het Institute of Positive Health (IPH), onderdeel van Alles is Gezondheid en mag gegeven worden door Leef je Passie als institute for positive health trainer.

Opbouw van de training
De blended training Positieve Gezondheid is voor iedereen toegankelijk en te volgen en bestaat uit:

 1. De e-learning werken met positieve gezondheid (studiebelasting van ongeveer 5 uur)
  De doorlooptijd van de onlinetraining is jouw eigen tempo. Dat is voor de 1 een week en een ander drie weken.
  In de onlinetraining ga je namelijk ook zelf aan de slag met Positieve Gezondheid en een veranderwens.
  Gedragsverandering kost tijd.
  Daarnaast ga je oefenen met het voeren van het ‘andere gesprek’ door middel van het maken van de opdrachten.
  In de onlinetraining wordt op een interactieve wijze kennis aangeboden die relevant is voor professionals om zich te bekwamen in het werken met Positieve Gezondheid en eveneens toe te passen op jezelf.
  De onlinetraining bestaat uit korte filmpjes waarin de achtergrond van Positieve Gezondheid verteld wordt door Machteld Huber, interactieve filmpjes over het toepassen van Positieve Gezondheid in de praktijk en opdrachten, waarin cursisten zelf aan de slag gaan met Positieve Gezondheid.
 2. Twee Reflectiebijeenkomsten van om en nabij 3 uur (studiebelasting naast de bijeenkomsten van 2 uur)
  Tijdens de reflectiebijeenkomsten staat leren van en met elkaar centraal en wordt gereflecteerd op eigen handelen. Ook na de training kunnen cursisten met elkaar in contact blijven om kennis en ervaringen te delen.

Inleveren opdrachten
De opdrachten neem je mee naar de reflectiebijeenkomsten, waar je met je opdrachten aan de slag gaat. Ook is het maken van de opdrachten een van de voorwaarden om je certificaat te krijgen. De trainer checkt dus of je ze bij je hebt.

De reflectiebijeenkomsten
Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 9 cursisten. De bijeenkomsten zijn gericht op zelfreflectie en intervisie.

Het programma
Reflectiebijeenkomst 1
Inloop, ontvangst en inleiding van het programma, kennismaking met elkaar, terugblik op de onlinetraining en schetsen van de verwachtingen van de reflectiebijeenkomst. Het spinnenwebdiagram wordt besproken, mijn positieve gezondheid en mijn veranderwens en je waar je passie ligt. Hoe communiceren, wat is het andere gesprek en geoefend met de blik naar binnen. We eindigen met een reflectie op de bijeenkomst en het bespreken van het huiswerk

Reflectiebijeenkomst 2
Inloop, ontvangst en inleiding van het programma, kennismaking met elkaar, terugblik op de vorige bijeenkomst en schetsen van de verwachtingen van vandaag. De persoonlijke veranderwens wordt besproken, het effect van toepassen van het huiswerk en hoe het mogelijk hebben van een buddy via het actiewiel. We gaan verder met het andere gesprek. We eindigen met een reflectie op de eigen situatie en evalueren de training.

Na afloop
Wanneer de opdrachten uit de onlinetraining zijn ingeleverd en de twee reflectiebijeenkomsten zijn bijgewoond ontvang je na afloop van de training een certificaat Werken met Positieve Gezondheid. Wil je een geaccrediteerd certificaat, neem dan contact met mij op om dat te realiseren.

De trainer
De reflectiebijeenkomsten behorende bij de training worden begeleid door trainers- en implementatiecoaches Positieve Gezondheid.

Image

Locatie
De reflectiebijeenkomsten worden gehouden bij Leef je Passie gelegen aan de Oliemolenstraat 60 te Heerlen of op verzoek incompany.

Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen
Krishnamurti